ANNA i berlinska techno sila NovaMute kao najava za Apgrade Weekend!

 

Furiozna Brazilka ANNA, koja u poslednje vreme drma svetskom techno scenom, konačno stiže i kod nas, i to 24. avgusta u Barutani na veliku žurku svetske kreativne sile i proslavljene izdavačke kuće Mute, te njihove slavne techno divizije NovaMute!

Posadu lično predvodi osnivač Daniel Miller, kultna ličnost svetske muzike, zaslužne za izdanja ultimativnih imena kao što su Depeche Mode, Nick Cave & The Bad Seeds, Goldfrapp, Moby, DAF, Yazoo, ali i cele palete elektronskih velikana. Iako je Miller krovnu osnovao još 1978. godine, NovaMute od 1992. potpisuje redom klasike techno muzike koja neumorno stvaraju njeni pioniri Plastikman, Adam Beyer, Joey Beltram, Emmanuel Top, Speedy J, Miss Kittin i brojni drugi, a ovu ponosnu tradiciju nastavlja i talentovani Nicolas Bougaïeff koji ujedno zaokružuje ovu tročlanu posadu “berlinske pneumatske bušilice”, kako bi se mogla nazvati po svom legendarnom logotipu! Njen beogradski mišić i domaćin u Barutani biće Ilija Đoković, kojem će ovo ujedno biti i prva Apgrade žurka i to baš ona koja će publiku zagrejati za veliki septembarski Apgrade Weekend svega 13 dana kasnije. Za ovaj događaj u prodaju je puštena ograničena količina ulaznica po prvoj ceni od 790,00.rsd za Parter i 1190,00.dinara za VIP Terasu, na svim blagajnama, te putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

Nakon što je osvojila nagradu za Najboljeg mladog izvođača na DJ Awards na Ibici 2016. godine i tako dobila pažnju na prezasićenoj svetskoj sceni, ANNA ne prestaje da pleni pohvale, komentare i iskreno oduševeljenje kolega za njeno umeće za DJ pultom. Sa urođenim osećajem za ritam i talentom za produkciju koju za svoj katalog traže najuglednije etikete kao što su upravo NovaMute, ali i Kompakt, Diynamic, Turbo, Get Physical i drugi, devojka iz brazilskog megapolisa Sao Paola svoje umeće gradi još od 14. godine gde je zanat pekla u DJ kabini tatine diskoteke.

Danas je redovna na najvećim festivalima i veoma tražena gošća vodećih klubova, a u rodnom Brazilu je postala pravi simbol njihova dva ubedljivo najpoznatija kluba Warung i D-Edge. Na Ibici je gošća na žurkama Carl Coxa, a Mladen Solomun uživa da vrti svoje brže setove upravo sa njom. Mediji sa uživanjem prate sav ovaj uspon bez pompe i poziranja na društvenim mrežama i procenjuju: “Ana je stigla i tu je da ostane još veoma dugo” (Thump), dok neki ne mogu da ne opsuju od oduševljenja: “Hajde da se razumemo, je…o volimo Anu i njene bitove” (Mixmag)!

Za EP “Razor” i njen prvi za NovaMute, koji izlazi 25. maja, ANNA ne krije zadovoljstvo: “Takva je čast da izdaš za NovaMute! Daniel je legenda i pre samo par godina nisam mogla ni da zamislim da će se ovo ikad desiti! Razor je gotov, osećaj je nadrealan i za mene su to i dalje veoma srećne okolnosti“.

Apgrade Weekend ove godine dva puta, u junu i septembru!

Od ove godine Apgrade predstavlja i novo, junsko vikend izdanje u Barutani gde istog vikenda nastupaju Kristian Beyer u DJ formatu famoznog nemačkog tandema Âme, tehno inovator Ostgut Ton etikete i rezident Berghaina Answer Code Request, vicešampion poslednje RA liste i glazgovski mjuzikmanijak Jackmaster, te francuska elektro diva čiji zvuk danas ponovo dominira svetskom scenom – Miss Kittin! Ubitačni junski sastav, pojačaće i Marko Milosavljević i Feloneezy, a ograničena količina dvodnevnih, vikend ulaznica po prvoj ceni od 1590 din za Parter i 2290 din za VIP Terasu, prodaje se na blagajnama i putem sajtova Gigstix.com i Eventim.rs.

Apgrade Weekend 2017 – The Aftermovie:

Na Apgrade događajima u Beogradu u prethodne dve godine slušali smo vodeće izvođače globalne elektronske scene kao što su Sven Väth, Richie Hawtin, Solomun, Amelie Lens, Nicolas Jaar, Dixon, Miss Kittin, Modeselektor, Tale of Us, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, DJ Tennis, Tiga, Guy Gerber, Michael Mayer, Function, Agoria i mnogi drugi.

 

Avatar photo

Autor: Igor