Dubfire, Booka Shade, Fedde Le Grand, Ame, Carlo Lio i mnogi drugi stižu na LOVE FEST 2015

Posle dugo dugo iščekivanja i najava od strane organizatora, Love Fest je objavio line up za ovu godinu i ostavio nas bez teksta. U Vrnjačku Banju nam stižu Dubfire, Booka Shade, Fedde Le Grand, Juan Atkins, Ame, Carlo Lio, Wankelmut, James Zabiela, Blake Baxter i mnogi drugi.

Organizatori devetog po redu Love Festa koji će biti održan od 6. do 8. avgusta u Vrnjačkoj Banji su očigledno odlučili da zadovolje sve svoje fanove koji će ovo leto u Banji moći da čuju i kvalitetan techno, kao i deep, house i sve ostale žanrove elektronske  muzike, za koju je ovaj festival posebno vezan. Pored sjajnih DJ-eva tu će se naći i mnoge sjajne rok i hip-hop grupe koje će upotpuniti ovaj sjajni festival ljubavi i muzike.

POGLEDAJTE VIDEO U KOJEM ZORAN KESIĆ NAJAVLJUJE SVETSKE ZVEZDE KOJE ĆE GOSTOVATI OVE GODINE NA DEVETOM IZDANJU LOVE FEST-a!

Ali Shirazinia aka DUBFIRE

Od prvog solo izdanja 2007-e, „I feel speed“, na kom koristi svoj vokal, usledili su , tehno klasici „Roadkill“ i „Ribcage“, Essential mix za BBC 1, remiski za Minus, Cocoon, Get Physical, Ministry of sound i REKIDS. Ipak jedno od prvih deset mesta u izboru za najslušanije ploče po elektronskom časopisu Resident Advisor-u, i Beatport nagrade za najboljeg tehno DJ-a u 2008-oj i 2009-oj, ustoličile su ga na mestu jednog od najslušanijih DJ-eva, kako tehno tako i haus scene, takodje i vlasnik jednog od najpoznatijih techno lejblova na svetu SCI-TEC!

DJ i producent o kojem se može pisati dugo dugo, član jednog od najpoznatijih dvojaca na svetu DEEP DISH sa kojim je postao poznat po celom svetu, ali mi kao veliki fanovi techno muzike jedva čekamo njegov nastup kao DUBFIRE jer tek tada dolazi do pravog izražaja njegova “tamna” strana i pravi techno zvuk zbog kojeg ga jako poštujemo i cenimo.

BOOKA SHADE

Arno Kamermir i Valter Merzinger su jedinstveni dvojac koji nam stiže iz Nemačke, tačnije iz Frankfurta, poznatiji svima kao Booka Shade posle mnogo velike pauze konačno opet dolaze u Srbiju! Poslednji put su bili sada već davne 2008. godine na čuvenoj žurci u Expo Centru 8. marta, kada su nastupili zajedno sa Eric Prydzom! 

Klupsku scenu osvojili su hitovima „Body Lanugage“, „Mandarine Girl“, “White Rooms”, a prošle godine su objavili sjajnu traku “Love Inc” koja je za samo nekoliko dana postala veliki hit. 2002. godine osnivaju zajedno sa di-džejem T. i M.A.N.D.Y. čuvenu muzičku kuću „Get Physical“ koja je danas jedna od najpoznatijih diskografskih kuća na svetu. 
Svi željno iščekujemo njihov nastup u Vrnjačkoj Banji kada će nas kao i svaki put do sad naterati da djuskamo do poslednje sekunde njihovog live nastupa.

FEDDE LE GRAND

Šta reći za zvezdu kao što je Fedde Le Grand, dečko koji je na sceni više od 10. godina, a i dan danas puni klubove, festivale i hangare širom sveta. Slušali smo ga do sad sigurno pet puta, u Beogradu, Zagrebu, na Zrću, Exitu, Sensation White-u! DJ iza kojeg stoje mnogi veliki hitovi i remiksi koje ne vredi nabrajati jer bi nam trebalo sigurno dugo vremena da ih sve ispišemo. 

U poslednjih par godina se okrenuo komercijalnijoj strani publike i američkom tržištu koje sada u velikoj ekspanziji i najviše novca se okreće baš na tom kontinentu, tako da ga i donekle razumemo zašto je počeo da producira taj novi house zvuk, ako se može tako nazvati.

Sve u svemu on je DJ koji će privući veliki broj ljudi na Love Fest i veliko ime koje svako treba da čuje, jer se nikad ne zna kakav će set puštati, mi smo se iskreno svaki put sjajno proveli na njegovim nastupima. 

CARLO LIO

Karlo nam dolazi iz Kanade – Toronta, DJ koji poslednjih nekoliko godina gostuje po najboljim svetskim klubovima i ima podršku najboljih producenata i DJ-eva kao što su Dubfire, Richie Hawtin, Marco Carola i mnogi drugi. 

Muzika je oduvek bila prioreritet u Karlovom životu, svako koje imao tu čast i priliku da ga čuje uživo može i to da posvedoči. Njemu je oduvek bio bitan takozvani “vibe” publike, jer je on tu zbog njih. Muzika je vrsta jezika, to je sredstvo za povezivanje, intimnost i komunikaciju i Karlo perfektno svoju intimnost i osećanja koja ima prema muzici deli sa publikom.

Njegova muzika se opisuje kao brzi duboki pulsirajući tech-house sa dosta primesa minimal tehna.
Producirao je mnogo traka za najbolje i najpoznatije labele kao što su: SCI+TEC Digital Audio, Suara, Intec Digital. Neke od njegovih traka su: Coppa, Dorbo, Elita, Colors, Black, Everybody, Keep Grovinng, Be my lover, Breakfast in Bag i mnoge druge.

Mi smo ga uspeli da slušamo samo jednom do sad i to u Subotici u klubu “The Code” i bilo je vrhunski, tako da sa nestrpljenjem iščekujemo njegov nastup na Love Festu.

Frank Viedeman i Kristijan Bejer aka AME

Frank Viedeman i Kristijan Bejer deluju kao prilično atipičan elektronski tandem koji uglavnom nastupa odvojeno, Kristian kao DJ, a Frank uživo. Prvu zajedničku muziku rade još od 2003. godine kada izdaju niz deep house numera za etiketu Sonar Kollektiv, od kojih mnoge ulaze i na njihov prvi album.

Par godina kasnije u Berlinu osnivaju izdavačku kuću “Innervisions”, danas jednu od najpriznatijih na elektronskoj sceni, u čemu im se pridružuje i Dixon, aktuelni DJ br. 1 prema izboru čitalaca Resident Advisora. Uprkos odličnom prijemu ranih radova, duo se odlučuje za konstantno istraživanje sopstvenih muzičkih uticaja i od 2006. godine izdaju “Where We At”, rimejk kultnog klasika Derika Kartera, u čemu im takođe pomažu Dixon i Henrik Švarc

Vođeni beskompromisnom potragom za spojem inovacija i kvalitetnog komponovanja, pažljivo biraju izdanja koja se dočekuju poput najboljih romana u vrhunskim edicijama. Neka od imena koja su svoje mesto našli u ovom kolektivu su iskusni Loran Garnije, Ijan Puli, Chateau Flight, Agoria, Osunlade, , ali i novi talenti kao što su Ten Vols, Dejvid Ogust, Majkl Gračopo, Recondite i drugi.

Poslednji put nastupali u Beogradu prošle godine na Mix Off žurci 26. aprila u Magacin Depo-u kada su nam priredili žurku za pamćenje u svakom pogledu, jer je Ame proglašen jednim od najboljih Live nastupa na svetu koje svaki klaber mora odslušati, tako da pravac Vrnjačka Banja!!!

Jacob Dilßner aka WANKELMUT


Jacob Dilßner svima poznatiji kao WANKELMUT je DJ i producent koji nam dolazi isto iz Nemačke, tačnije iz Berlina. Jacob je za samo par godina napravio sjajnu karijeru hitovima kao što su “One Day” i sada već čuvenom trakom “MY HEAD IS A JUNGLE” koja je pre dve godine bila jedna od najslušanijih traka na Ibizi.

Prošle godine nas je oduševio svojim prvim nastupom u Srbiji na Mad in Belgrade festivalu i to je DJ za kojeg imamo samo reči hvale, jer ono što on pravi i producira je jednom rečju SJAJNO!!!!

JUAN ATKINS

 
Juan Atkins, može se slobodno reći osnivač i kreator techno zvuka zajedno sa velikanima Derrick May-om i Kevinom Saundersonom koji čine veliku techno trojku iz Detroita.

Davnih 80. tih godina već počinje sa prvim nastupima po klubovima u Detroitu i zajedno sa Derrick-om i Kevinom počinju da šire taj tada novi zvuk TECHNO! Njegovi najpoznatiji singlovi su Techno City” iz 1984. godine kao i “Cosmic Cars” iz 1982. godine, tu su još i “R-9”, “Clear”, “Deep Space” i još mnoge druge. 

Posle Jeff Mills-a, Kevina Saundersona, organizatori Love Festivala su odlučili da publiku obrazuju sa još jednim velikanom kao što je Juan Atkins koji svaki klaber mora odslušati i pokloniti se velikom kreatoru čuvenog DETROITSKOG TECHNO-a!

Zajedno sa svim ovim zvezdama nastupaće i miljenik Love Festivala, harizmatični i sjajni James Zabiela kojem će ovo biti treći nastup u Vrnjačkoj Banji i definitivno postaje jedan od simbola ovog festivala jer jutra sa Zabielom se pamte za ceo život. 

Na Line Up-u će se naći još jedna legenda koji je takodje začetnik DETROITSKOG TECHNA iz ranih osamdestih godina, ali nije doživeo slavu trojke Juana, Derricka i Kevina, a to je Blake Baxter koji iza sebe ima jako puno EP-ova, a po nama najpoznatiji su The Crimes of the Heart” EP kao i When we used to play” EP iz 1987. godine.

Na ENERGY STAGE DOLAZE: INTERSTELLAR FUNK, FRED P, HUNE, RIVET, RICHARD ZEPEZAUER i mnogi drugi.

U Vrnjačkoj Banji će nastupati i mnogi drugi domaći DJ-evi, kao i sjajne rok i hip-hop grupe na live stejdžu koji će upotpuniti ovaj sjajni festival.

Cena karte za ceo festival je do večeras iznosila 18. eura, a od sutra se može kupiti po novoj ceni od 22. eura klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor