No Sleep na EXIT donosi specijalno izdanje čuvene All Day I Dream žurke!

 

Međunarodno hvaljena muzička platforma No Sleep na ovogodišnji EXIT donosi specijalno izdanje globalno čuvenog serijala žurki All Day I Dream!

Program ovog svojevrsnog muzičkog praznika, lično predvodi legendarni DJ guru Lee Burridge, sa kojim u nedelju 7. jula dolaze i njegove najistaknutije vedete Sebastian Leger, YokoO i Newman! Specijalno za ovu priliku, No Sleep Novi Sad bina na Exitu izaći će iz svog uobičajenog formata predstavljanja vodećih svetskih klubova kao što su fabric, Tresor, Bassiani i niza drugih, finalu ovogodišnjeg izdanja na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz karakteristične dekoracije ugostiti jedan od najprepoznatljivijih muzičkih događaja na planeti. Biće to po mnogo čemu i posebno izdanje famoznog ADID-a, kako ga skraćeno nazivaju muzički ljubitelji, jer će maratonski program početi tokom noći, već od 10 časova uveče na kultnoj No Sleep Novi Sad bini. Uz svetski čuveno dočekivanje sunca na Exitu, koje se početkom jula iznad tvrđave pojavljuje već od 4 ujutro, slede četiri najintenzivnija sata svanuća sve do 8 časova ujutro. Nakon što se zajedno sa zvaničnim programom Exita završi i prvi deo ovog specijala pod produženim nazivom “All Day I Dream of No Sleep Novi Sad”, ovo besano “daydreaming” iskustvo se nastavlja u obližnjem klubu Bastion kao zvanični after-party festivala i velike No Sleep proslave. Domaće pojačanje prvom timu ADID-a pružiće beogradska selektorka u međunarodnom usponu Nevena Jeremić koja ima čast da pokrene ovaj maraton unutar ovogodišnje #NSNS2019 programa i vodeći sarajevsko-banjalučki DJ duo After Affair koji će ih dočekati u Bastionu.

Od svojih početaka kao koncepta dnevnih žurki na bruklinskim krovovima 2011. godine, pa sve do današnjeg statusa internacionalne senzacije, All Day I Dream nije samo skup DJ setova kroz koje se provlači nit Burridgeovog živopisnog emocionalizma, već i pravi doživljaj za sva čula, te jedno spiritualno iskustvo sa magičnom muzikom i upečatljivom atmosferom. Lee i ekipa su obišli neke od najfascinantnijih destinacija na planeti, pronoseći duh zajedništva, spiritualnosti i toplote, kako muzičke, tako i personalne, smatrajući da je upravo to ono najvažnije, a što se negde izgubilo sa rastom današnje elektronske scene.

Zadužen za sonično putovanje od prave euforije, preko sanjarenja, pa sve do hipnotičnog plesa, biće legendarni engleski maestro Lee Burridge, bez kojeg bi pejzaž savremene elektronske scene izgledao drastično drugačije. Ovaj tvorac možda i najpopularnijeg zvuka na današnjoj muzičkoj sceni, koji spaja house, techno i progressive, zajedno sa Sashom i Craigom Richardsom činio je grupu Tyrant, a izdavajući materijal za Global Underground, Innervisions, Hooj Choons i ADID, Burridge je zacementirao svoju poziciju jednog od najuticajnijih DJ-eva trenutno. Svoj san o žurki koja spaja besprekorni house i spiritualizam učinio je javom kada je pokrenuo serijal “All Day I Dream”, koji je danas jedan od najpoznatijih u svetu elektronske muzike. Zahvaljujući njegovoj nesvakidašnjoj muzičkoj strasti, te setovima u kojima vreme prestaje da teče, i čuveni Burning Man danas je nezamisliv bez muzičkog gurua sa karijerom dugom tri decenije.


Jedan od najistaknutijih francuskih umetnika Sebastien Leger je svoju prvu rezidenturu dobio već sa 15 godina, a sa svojim eklektičnim pristupom muzici, uspeva već preko 20 godina uz četiri studijska albuma i nebrojenim EP izdanjima za izdavačke kuće poput ADID, Einmusika Recordings, Systematic Recordings, SCI + TEC i za njegovu sopstvenu Mistakes Music. Karakterističnu francusku zavodljivost i australijsku neposrednost donosi YokoO, koji je jednom prilikom izjavio da bi najviše voleo da sarađuje sa hedlajnerima ovogodišnjeg Exita, The Cure! Pored izdanja za ADID, njegovo ime našlo se i uz priznate etikete poput Musik Gewinnt Freunde, Kindisch, Get Physical, Moodmusic i Plastic City. Upravo je zbog istančane muzičke intuicije zapao za oko Burridgeu, a svoj rastući status jednog od najpoželjnijih house DJ-eva izgradio je na temeljima iskrene strasti za muziku. Deep house uvod doneće Newman, prvi izvođač koji je izdao za Burridgeovu novu etiketu TRYBESof, a EP „Tears of Rain“ sa početka godine, na najbolji način prikazuje slojevitost njegovg talenta. Sa njim u uvodnom delu vrteće i Nevena Jeremić čiji je dar za eklektičnim putovanjima kroz emocije, omogućio da je lično Lee Burridge odabere da se pridruži ovoj specijalnoj postavi muzičkih sanjara na Exitu.

EXIT akcija “4+1” biće rasprodata pre finalnog roka!


Sudeći po ovogodišnjoj rekordnoj potražnji, ne samo da popularna akcija “4+1” neće moći da bude produžavana posle krajnje roka 7. juna, već će kako stvari stoje biti rasprodata i ranije, zbog isteka svih zaliha! U ovoj omiljenoj akciji EXIT fanova, društvo koje zajedno kupi četiri ulaznice za festival, petu dobija na poklon. Četvorodnevne ulaznice trenutno su 6.990 dinara, što je i dalje visokih 45% uštede u odnosu na finalnu cenu, a mogu se nabaviti preko zvanične stranice exitfest.org i putem prodajne mreže Gigs Tix.

Ulaznice za prvi festivalski dan, 4. jul, kada nastupaju rok giganti The Cure prodaju se po ceni od 2.990 dinara za parter i 4.990 dinara za FAN PIT, dok je cena GOLD VIP dnevnih ulaznica za 4. jul 12.000 dinara. Pojedinačne ulaznice za drugi, treći i četvrti dan EXIT festivala nedavno su imale najjači start prodaje otkako se prodaju onlajn širom planete, a za publiku sa ovih prostora, dostupne su već po ceni od samo 2.690 dinara, što je čak 35% uštede u odnosu na njihove finalne cene. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smeštaj i prevoz.

 

Avatar photo

Autor: Igor