Olga Korol i Nevena Jeremić pridružuju se Sonji Moonear ove jeseni u Barutani!


Olga Korol, di-džej dama koja donosi hipnotički zvuk ukrajinskog andergraunda pridružiće se u subotu 22. septembra Sonji Moonear, minimal i techno legendi i jednoj od tri najtraženijih svetskih ženskih di-džejeva. Te večeri podršku će im pružiti mlada, ali već popularna Nevena Jeremić.

Sonja Moonear je vodeće ime svetske andergraund elektronske scene i nosilac laskavog nadimka “ženski Villalobos”. Poznata švajcarska producentkinja i di-džej već se u četvrtoj godini susrela sa svojim prvim instrumentom, klavirom, koji je kasnije, uz klasičnu muziku i studirala na muzičkoj akademiji. Nakon što je završila studije, odlučila da zameni klavir za gramofone i kupi dram mašinu Roland R8. U kasnim osamdesetim Sonja se infiltrirala u ženevski i nemački klupski andergraund i zaronila u vrtlog elektronske muzike. Kasnije, kada se aktivno uključila u scenu, stil je izgradila u klubovima kao što su Panorama Bar, Fuse, Amnesia, Fabric i na drugim kultnim lokacijama.

Saradnja sa velikim imenima elektonske muzike, poput Ricardo-a Villalobos-a, Luciano-a i Miss Kittin, koji su prepoznali njen talenat, doneli su joj svetsku slavu. Sonjina muzika predstavlja fuziju deep/minimal/tech forme, uvek začinjena egzotičnim i neuobičajenim komadima koje pažljivo bira kao strastvena kolekcionarka. Čuvena je po besprekornim tranzicijama, a među publikom je posebno popularna njena veština stapanja suptilnih minimal i tech traka sa sirovim groove-om i energijom techno-a. Njena muzička pozadina, eklektični ukus i impozantna kolekcija ploča, razlozi su zašto je gospođica Moonear jedna od najtraženijih di-džejeva današnjice.

Olga Korol rođena je u Ukrajini, a trenutno živi u Berlinu. Muziku je počela da istražuje ranih 2000-ih godina u Odesi, gde ju je odvela njena urođena muzička znatiželja – od lokalne garage i trip-hop scene do elektronske muzike. Narednih godina posvetila se razvijanju svoj muzičkog ukus i zvuka, puštajući u svim većim klubovima i festivalima u Ukrajini, uključujući i čuveni Kazantip festival. Kada se preselila u Moskvu, u kojoj se elektronska scena sa jedinstvenim pečatom istočnoevropske muzičke kulture tek formirala, nastupavši u legendarnom klubu ARMA17, Olga je iskusila di-džejing na jednom višem nivou. Tada je odlučila da pokrene sopstvenu produkciju i usledila je saradnja sa Denisom Korablevim i Panom Sanchom i osnovanje izdavačke kuće Body Parts Records. Olga i njene kolege iz studija čine ODY Arts kolektiv u sklopu kog zajedno nastupaju. Pored di-džejinga, Olga je fokusirana na sopstvenu produkciju, upravlja Body Parts lejblom i klupskim projektom Meduza.

Nevena Jeremić pripada generaciji mladih di-džejeva koji gaje veliku ljubav prema elektronskoj muzici i svoju strast žele da podele sa drugima. Od samog početka svoje karijere gradi specifičan zvuk po uzoru na francusku i rumunsku elektronsku scenu. Inspiraciju pronalazi u jednostavnosti i minimalizmu koje pretače u svoje setove. U svom muzičkom stilu, Nevena kombinuje hipnotišuće melodije i mračniji, odsečan gruv.

Ulaznice za beogradski nastup Sonje Moonear nalaze se u prodaji putem mreža Eventim i Gigs Tix, po ceni od 690 dinara za regularne karte i 1190 dinara za VIP.

 

Avatar photo

Autor: Igor