OTVARANJE SESTE SEZONE BARUTANE NA KALEMEGDANU!

 

Kultni beogradski open-air klub Barutana, koji se nalazi u prelepom ambijentu ispod bedema Beogradske tvrđave, otvara letnju sezonu u subotu, 11. maja koncertom islandske atrakcije GusGus, poznatim majstorima plesne elektronike.

Nedelju dana kasnije, u okviru Apgrade serijala, u subotu 18. maja, slušaćemo nove zvezde Afterlife koncepta, duo Mathame, kao i Radio Slave. U petak, 25. maja klaberi će imati priliku da čuju heroinu berlinske tehno scene, Ellen Allien. Petak, 7. jun rezervisan je za tradicionalni nastup veterana progressive zvuka Hernan-a Cattaneo-a i Nick-a Warren-a, dok će 28. juna prvi put u Beogradu nastupiti pioniri post-dubstep-a, Mount Kimbie, uticajan elektronski dvojac iz Londona.

Najlepša letnja pozornica, Barutana, mesto je na kome su se održavale neke od najboljih žurki i koncerata. Posle duge pauze, ponovo je otvorila vrata 2014. i u prethodnih pet sezona imala je niz događaja koji su ostali urezani u sećanje mnogobrojnim posetiocima. Nastupili su mnogi vodeći izvođači elektronske scene, među kojima su i Mark Knight, Black Coffee, Booka Shade, Hernan Cattaneo, Nick Warren, John Digweed, Tiga, Silicon Soul, Dubfire, Darren Emerson, Gilles Peterson, Chris Liebing, Miss Kittin, Steve Bug, Kollektiv Turmstrasse i Monika Kruse.

Čast da otvori šestu sezonu ima jedan od najatraktivnijih i najpopularnijih elektronskih sastava, GusGus. Oni su miljenici svake publike koja voli dobre žurke i plesnu muziku, nordijski elektro zvuk, kao i magične i uzbudljive live nastupe sa umetničkim pečatom. Poznati su po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji elektra, tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa popom i drugim muzičkim žanrovima.

Dvojac Mathame dolazi sa podnožja Etne ali i iz kreativnog okruženja nesumnjivo najznačajnijeg svetskog klabing brenda današnjice koji predvode Tale Of Us, koji su prošlog leta svoje setove redovno zatvarali numerom „Nothing Around Us“ sa prvog Mathame izdanja za Afterlife. Ove godine podijume širom sveta sa podjednakim uspehom okupira njihov novi veliki hit „Skywalking“. Matt Edwards osnivač je legendarne kuće Rekids, a kao producent je najprepoznatljiviji pod imenom Radio Slave – uticajni autor, di-džej, ljubitelj edita i traženi remikser čiji unikatan potpis u svojoj diskografiji ima širok spektar imena iz sveta plesne muzike i šire, pored ostalih Agoria, Slam, Carl Craig ali i UNKLE, New Order, Kylie Minogue.

Ellen Allien je vokalista, producentkinja, di-džej i vlasnica jedne od najvažnijih izdavačkih kuća u istoriji tehna, koja je tokom poslednje dve i po decenije pomogla u oblikovanju globalne scene. Njena muzika bi se mogla okarakterisati kao kombinacija moćnog, mehaničkog i plesnog tehno zvuka, začinjenog sa elektro i IDM elementima.

Hernan Cattaneo je argentinski progressive izvođač i dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa. U karijeri dugoj preko tri decenije objavio je 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa. Osnivač je Sudbeat izdavačke kuće i svetski poznate radijske emisije Resident. Njegov dugogodišnji kolega, Nick Warren je postao jedan od superstar di-džejeva sredinom devedesetih godina prošlog veka, stekao je reputaciju giganta elektronske, tehno i house muzike.. Deo je projekta Way Out West, a remiksovanje pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstilo je njegovu poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike.

Mount Kimbie su muzičari za kojima izgara čitava njihova generacija, sastav koji je drastično promenio elektronsku muziku i direktno je odgovoran za novi talas dubstep-a krajem dvehiljaditih, koji je posle toga doživeo i prodor u pop kulturu. Njihov poslednji album „Love What Survives“ uvršten je među najbolja izdanja 2017. godine, a sa njega se posebno izdvojila pesma „Blue Train Lines”.

Regularne i VIP ulaznice su u prodaji širom Ticketvision i Gigs Tix prodajnih mreža.

Za nove informacije o narednim događajima u Barutani, pratite www.blender.co.rs/category/barutana/

GusGus Live www.facebook.com/events/296016831103678/

Apgrade w/ Mathame and Radio Slave
www.facebook.com/events/2302716853083929/

Ellen Allien www.facebook.com/events/802303790144428/

Hernan Cattaneo b2b Nick Warren
www.facebook.com/events/961855694005371/

HiddenBg x Blender w/ Mount Kimbie
www.facebook.com/events/401265917369260/

 

Avatar photo

Autor: Igor