Produzeni vikend u Barutani: Black Coffe + Hernan Cattaneo b2b Nick Warren + Logistics & Riya live!

 

Za drugu nedelju juna, Barutana priprema produženi vikend i tri klupske muzičke poslastice. Četvrtak 7. jun je rezervisan za najfiniji house zvuk, kada će nastupiti svetska superzvezda Black Coffee, koji nam donosi energiju vodećih klubova sa Ibice, Majamija i Njujorka.

Te večeri, sa njim će di-džej pult deliti miljenik klupske publike Kristijan Molnar, uspešni domaći producentski trojac IDQ i mladi di-džej i producent Coeus. U petak 8. juna, na kalemegdansku letnju pozornicu stiže argentinski progressive izvođač sa karijerom dugom tri decenije, Hernan Cataneo, koji će izvesti ekskluzivni b2b di-džej set sa progressive house veteranom Nick-om Warren-om, dok će im podršku pružiti mlađi kolega iz Italije, Graziano Raffa, kao i Bokee. Subota 9. jun posvećena je liquid drum n bass zvuku i serijalu žurki Roll the Drums, koji će te večeri ugostiti Logistics-a, koji se nalazi na Hologram promo turneji i prvu damu ovog zvuka Riya-u, trenutno najpopularnij ženski vokal u drum and bass muzici. Domaću podršku pružiće im Roll the Drums rezidenti Bitz, Džonidža i Don Dada, uz goste Nemy-ja i Hermetik-a.

Jedan od apsolutnih fenomena savremene elektronske scene, kralj house zvuka, Black Coffee, muzikom se bavi od davne 1995. godine, a danas kombinuje elektronsku muziku sa afričkim nasleđem, te njegovi di-džej setovi postaju skoro pa spiritualni. Njegovo muzičko putešestvije započeto je univerzitetskim studijama džeza, bio je pevač afro-pop tria pod nazivom SHANA (Simply Hot and Naturally African), a zatim je 2003. primljen na Red Bull Akademiju koja je bila inicijalna kapisla njegove sadašnje karijere. Jedan je od retkih koji iskreno razumeju preciznu funkciju muzičkog disk džokeja, on jednostavno ne meša pesme, on ih ponovo interpretira, prilagođava i usklađuje u muzičke setove na svoj veoma specifičan način. U njegovim najčešće dugim miksevima nezaobilazno se čuju remiksi vanvremenskih pesama poput Purple Rain, Ain’t No Sunshine When She’s Gone kojima on na neki način udiše potpuno novi život i implementira ih u svet elektronske muzike. Svoj muzički stil opisuje kao deep house protkan prefinjenim perkusijama sa uvek prisutnim melodijama i vokalima. Poznat je po hitovima kao što su Superman, Turn Me On i Crazy.

Hernan Cattaneo (Ernan Katanjo) je mnogo više od izvođača, on je jedan od vodećih underground umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu. Jedan je od najvećih i najvažnijih di-džejeva iz Južne Amerike, sa karijerom dugom preko tri decenije, a uprava grada Buenos Ajresa proglasila ga je za istaknutu ličnost u polju kulture. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno muzike. Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se 1998. godine kada je Hernan upoznao Paul-aOakenfold-a u svom rodnom gradu. Oakenfold je u to vreme bio najpoznatiji di-džej na svetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao, pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom sveta. Ta odluka promenila je Hernan-ov život zauvek. Osnivač je Sudbeat izdavačke kuće i Resident emisije koje imaju za cilj da pored nove muzike renomiranih producenata poput Guy J-a, Nick Warren-a i Henry Saiz-a, svetu predstave i mlade talente.

Nick Warren jedan je od veterana elektronske muzike. Di-džej karijeru započeo je kasnih 80ih, a nekoliko godina kasnije, radeći u prodavnici ploča, upoznaje producenta Jody-ja Wisternoff-a i započinju projekat Way Out West. Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće Renaissance i The Balance Series. Cela njegova diskografija i popularni The Soundgarden miksevi čine ga jednim od prvih superstar di-džejeva na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Jedan je od vodećih ljudi u izdavačkoj kući Hope Recordings, zadužen za pronalaženje novih talenata. Warren-ova muzička širina i raznolikost čine da svaki njegov performans predstavlja jedinstveno iskustvo slušanja.

Logistics je od malih nogu uživao u zvucima gitare i downtempo kompozicija dok se konačno nije pronašao u drum and bass-u. Trenutno je jedan od najaktivnijih producenata izdavačke kuće Hospital Records, za koju je pre dva meseca objavio album Hologram. Postao je poznat po svom umeću da spoji liquid funk, koji je do tada bio smatran za neenergičan podžanr i uzbudljivi, energični drum and bass namenjen plesnim podijumima. Njegov rad uticao je na neke od glavnih di-džejeva sa drum and bass scene poput Andy C-ja i Friction-a, a njegova upečatljiva produkcija doprinela je stvaranju modernog zvuka koji odlikuje Hospital Records. Logistics-ova najpoznatija izdanja koja su ostavila dubok trag na drum and bass sceni su: Now More Than Ever, Reality Checkpoint, Cosmonaut, Crash Bang Wallop, Fear Not, Morning Light, Everlasting Days.

Krunisana kraljica drum and bass-a, Riya ukomponovala je svoju specifičnu boju glasa u veliki broj izdanja kao što su Open Page, Seems Like, Piano Funk, See Your Face, Waiting On, Fear Bites. Riya nije samo vokalista već i priznata umetnica. Njen rad prate i poštuju mnogi, od vernih fanova do kolega di-džejeva i producenata. Svoj prvi album Sublimation objavila je za izdavačku kuću Spearhead Records, a na njemu je sarađivala sa nekim od lidera drum and bass scene kao što su LSB, Break, Total Science, Enei, Hybrid Minds, Bcee, Dynamite MC, Frank H Carter III, Collette Warren.

Proglašen je albumom meseca od strane Mixmag-a, a nakon toga Riya je započela svetsku turneju na kojoj predstavlja svoj live nastup u sklopu kojeg pokazuje svo svoje umeće miksovanja traka i pevanja uživo.

 

Avatar photo

Autor: Igor