Prti Bee Gee, E-Play i Zemlja Gruva zvezde užičkog NEXT festivala Gradski kulturni centar /Užice, 7. i 8. april!

 

Šesto izdanje humanitarnog muzičkog NEXT Festivala održaće se 07. i 08. aprila u Gradskom kulturnom centru Užice, u organizaciji Shift 2 udruženja. Posetioci će i ove godine imati priliku da čuju aktuelna imena domaće alternatnivne scene kao i mlade i još neafirmisane izvođače.

Na dva stejdža Public i Republic, publika će moći da čuje ukupno 16 izvođača. Public stejdž rezervisan je za ljubitelje pop-rok i rep zvuka, a na njemu će se naći i beogradski sastav Zemlja Gruva koji kada je na sceni jednostavno gruva! Vladari domaćeg andergraund repa Prti Bee Gee svojim eksplicitnim tekstovima fasciniraće a i zasmejati užičku publiku. Pored njih, na Public stejdžu nastupiće i crossover bend Iskaz, poznat po psihološki i sociološki angažovanim tekstovima. Festival će svojim nastupom upriličiti i E-Play, jedan od najvećih bendova domaće elektro pank scene, kao i bendovi koji istim intenzitetom snažne energije plene i pokreću na ples Eastock i Aleja Velikana. Binu Public stejdža deliće i ariljski indie trio Baobab, alternativni rokeri Nikad Spremni i mladi “new wave” bend Kratki s vremenom.

Na Republic stejdžu gruvaće bitovi najkvalitetnije andergarund elektronske scene. Nastupaće veliki broj vrsnih di-džejeva i producenata, poput užičkog dvojca poznatog po harizmatičnim i maratonskim setovima – Luka Vuković b2b Ivan Radojević / 031 Republic.  Pored njih nastupiće i jedan od osnivača organizacije Falso Berlina i vrhunski producent i di-džej Depra, kao i Luka Vuković- Lukavi / Acid Cabbage. Lukavi svojim tech house i minimal setovima svaku žurku dovodi do vrhunca. Takođe, na Republic stejdžu naći će se i Krstijan Šajković, rezident poznatog beogradskog serijala žurki ”Easy Tigers”. Pult će sa njima deliti i mlada, ali već dosta poznata di-džej dama Nevena Jeremić koja svoj stil modeluje po uzoru na francusku i rumunsku elektronsku scenu, zatim Milovan Stojanović iz DBDZ ekipe čije setove karakterišu omamljujući talasi minimal i micro house-a zvuka, ali Lights Out.

Kao i prethodnih godina, sav prikupljeni prihod biće doniran u humanitarne svrhe Društvu za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima (MNRL) “Anđeli” iz Užica.

Podsećamo, festival je od osnivanja, pored širenja pozitivne energije i aktiviranja užičke scene, oduvek imao i plemeniti cilj humanitarne pomoći različitim udruženjima i institucijama. Takva su bila i udruženje “Roditelj – Užice” u okviru akcije “Pomoć bolesnoj i ugroženoj deci”, te saradnja sa Fondom B92 za kupovinu tehničke opreme i radnog materijala za Opštu bolnicu u Užicu.

Komplet karata za NEXT festival u pretprodaji biće dostupne u GKC-u Užice po ceni od 500 rsd, dok će se pojedinačne ulaznice prodavati na vratima festivala po ceni od 400 rsd.

Više informacije na FB stranici
https://www.facebook.com/NextFestivalUzice/?ref=br_rs,

FB event-u https://www.facebook.com/events/141808753158657/

i na sajtu http://www.nextfestivaluzice.com/.

 

Avatar photo

Autor: Igor