Sea Dance proključao uz spektakl Dimitri Vegasa i Lajk Majka i No Sleep rejv Nine Kraviz!

 

Završeno je drugo veče Sea Dance festivala, a žurka za preko 17 hiljada posetilaca na plaži Buljarica u Budvi trajala je duboko u jutro!

Kamperi i brojni posetioci festivala danas uživaju u tirkiznom biseru Jadrana, i oporavljaju se od žestoke noći kako bi napunili baterije za večerašnje kolosalno festivalsko finale. Sinoćnja atrakcija zvana Dimitri Vegas & Like Mike, opravdala je njihov epitet najpoznatijeg svetskog DJ dua, te je plažu i glavnu binu za vreme njihovog nastupa pogodio cunami dobre energije, posebno tokom izvođenja njihovog megahita „Tremor“! Belgijanski grčkog porekla pokazali su zašto su godinama unazad i zvanično svetski DJ duo broj 1, te rezidenti festivalskog giganta Tomorrowlanda, ali i veliki fanovi Exitovih festivala potvrdivši to sinoćnjim nastupom pred prepunom glavnom binom jubilarnog Sea Dance festivala! “Vi ste potpuno luda publika!”, bile su reči pravo sa bine odakle su naterali sve muškarce u publici da se skinu do pojasa i mašu majicama u vis, uz prizor kakav se ne viđa ni na najvećim svetskim stadionima, a toliko im se dopalo na festivalu da su ostali do samog zatvaranja!

Nakon provoda u VIP zoni na glavnoj bini, zajedno sa celim timom prešli su na prepunu plažu gde su talasi žestoke jutarnje energije zapljuskivali publiku na kultnoj No Sleep bini. A tamo ih je dočekala tehno kraljica Nina Kraviz koja je kao neprikosnovena hedlajnerka transformisala ceo festival u veliki rejv na metar od mora! Za njen premijerni nastup na Sea Dance festivalu dala je više od maksimuma. Plaža više nije mogla da primi sve koji su došli da svedoče istorijskom nastupu uz izlazak sunca na lokaciji za koju je sama rekla da je neverovatno lepa. Skandiralo se “Nina, Nina” nekoliko puta, a ona je uprkos žurbi na sledeći let ostala i nastupala još 35 minuta na bis!

Glavna bina u petak veče bila je žanrovski bogata, te su plažom odjekivali i gitarski rifovi, tvrde rime i zarazne trake. Uvertiru za drugo veče na Addiko Main Stage powered by Turistička organizacija Budve priredili su DJ Vito Mendez i krosover sastav Stereo Banana, dok su, zahvaljujući beogradskoj rep kraljici Sajsi MC i kultnom Bassivity Showcase, rep hitovi preplavili glavnu binu. Za vreme žestokog nastupa Bassivity kolektiva, vodeća postava balkanske hip-hop i urbane scene naterala je sve prisutne na noge, a na sceni su se ređali Arafat, Coby, Fox, Kukus Klan, Mili i Sara Jo. Za već pomenute gitarske deonice bili su odgovorni legendarni hrvatski rokeri Hladno Pivo.

Mile Kekin i ekipa isporučili su publici Sea Dance festivala svoje epske rok himne „Pitala si me“, „Nije sve tako sivo“, „Samo za taj osjećaj“, „Ezoterija“, „Pjevajte nešto ljubavno“ i druge, koje je publika uglas pevala. Glavna bina bila je tesna da primi sve prisutne koji su neumorno skakali od početka do samog kraja, a i nakon njihovog nastupa, atmosfera je bila nalik onoj na najboljim svetskim podijumima, zahvaljujući hitmejkerskom dvojcu Filatov & Karas čije je numere „Time Won’t Wait“ i „Don’t Be So Shy“ Sea Dance publika nestrpljivo čekala da čuje, sudeći po ovacijama. Ne prekidajući niz vrhunskih dvojaca, DJ sastav Divolly & Markward uveo je prisutne u jutro uz energičan set.

Za poklonike elektronskog zvuka, No Sleep bina bila je obavezna stanica i druge večeri. Uz setove imena među kojima su Bodzie b2b Jan De R, Buba b2b Mr Lekka, Branko Vuković b2b Popi Divine, Gilerz b2b Be Good, PTU i Sofia Rodina, sjajan set isporučio je i Eagles & Butterflies. Odlično raspoloženje vladalo je i na drugim binama festivala, te je TDI Stage predstavio postavu među kojima su bili Mark Funk & Danny Cruz, Mirko & Meex, Ela van Wolf, Cavin Viviano, Oysha i Drop Department, dok su za žurku na Huawei Silent Dance bini bili zaduženi Dirty, Milan Kovačević i Mr. Fanatik. Vreli ritmovi i melodije u skladu sa morskom festivalskom atmosferom na Aqua Viva Latino bini terali su prisutne na pokret zahvaljujući iskusnom MC Choma uz podršku Sambakinhasa i DJ Sesha & Baila con Choma.

Večeras je Sea Dance finale i najveća žurka za kraj leta!

Večerašnja eksplozivna završnica festivala predstaviće Sea Dance publici na glavnoj bini plejadu vrhunskih svetskih i regionalnih imena, među kojima su berlinski techno mag Paul Kalkbrenner, indie zvezda Alice Merton i simboli domaće rok scene Bajaga i Instruktori. No Sleep Sea Dance Stage i danas će isporučiti vrhunske setove, a upravo će na toj bini večeras nastupati trenutno najveća tehno zvezda u usponu Dax J, koji će zatvoriti i No Sleep, ali i celokupni Sea Dance festival!

Ulaznice za treće festivalsko veče za subotu, 1. septembar, moći će da se kupe na festivalskim blagajnama i to po ceni od  20 evra. Više informacija na: seadancefestival.me

Avatar photo

Autor: Igor