Tale of Us, Garnier, Helena Hauff i novi Apgrade Festival stižu na obalu Beograda!

 

Omiljeni beogradski festival elektronske muzike u petoj godini postojanja prelazi na novu, atraktivnu lokaciju i donosi najjači repertoar do sada!

Novo izdanje Apgrade festivala u Luci Beograd predvode najtraženiji svetski hedlajneri – Tale Of Us, Laurent Garnier, David August, Mathew Jonson i Helena Hauff. U ešalonu izvođača koji sledi nalaze se Fjaak, Skee Mask, Paquita Gordon, R.O.S.H. kao i brojni predstavnici naše scene – pored ostalih, miljenici publike Tijana T, Kristijan Molnar i Regen. I to nije sve, nova imena strane i domaće elektronske scene iz dana u dan se pridružuju lajnapu, a već tokom proleća nas očekuje još uzbudljivih Apgrade najava!

Ograničen broj četvorodnevnih kompleta, dostupnih samo u prvom prodajnom ciklusu, pored glavnih festivalskih dana, najbržim klaberima obezbediće ulaz i na specijalno veče zatvaranja u prostoru ograničenog kapaciteta i sa posebnim programom koji će tek biti otkriven. Prodaja počinje u petak 19. aprila na svim blagajnama i onlajn servisima Gigstix.com i Tickets.rs prvim, promotivnim cenama od 2390 RSD za standardni i 3590 RSD za VIP komplet.

Nakon četiri izdanja u istorijskom ambijentu Beogradske Tvrđave, predstojeći Apgrade festival održaće se u prostorima produkcijski izazovnog i vizuelno impresivnog kompleksa Luke Beograd. Nove koordinate nisu samo lokacijske već i programske – Apgrade će se odvijati na više bina, obuhvatiće i dnevne sadržaje, a trajanje je produženo na četiri dana. Na novom mestu, pod vedrim nebom i ispod industrijskih krovova, Apgrade postaje tačka na kojoj se u viziji nove elektronske budućnosti susreću Dunav i industrijsko okruženje betonskih hangara i čeličnih kranova. Dosadašnja izdanja septembarskog Apgrade-a, vrhunca sezone letnjih festivala u regionu, obeležili su nezaboravni setovi velikana scene kao što su Solomun, Richie Hawtin, Sven Vath, Amelie Lens, Maceo Plex, Dixon, Miss Kittin, Modeselektor, Michael Mayer.

Budite najvažniji deo ovogodišnjeg četvorodnevnog poduhvata i novog Apgrade poglavlja i dođite da izgradimo zajednički muzički svet u Beogradu od 12 do 15. septembra 2019. godine, u Luci Beograd!

FB EVENT: https://www.facebook.com/events/1201618103340816/

Za vesti o novim gostovanjima, pratite Apgrade na FacebookuInstagramu.

Specijalne podkaste i intervjue nađite na Apgrade sajtu.


Pored stvaranja magije na bini, najtraženiji svetski DJ tandem Tale Of Us stoji iza jednog od najfascinantnijih fenomena scene. U pitanju je Afterlife, muzička etiketa koja neprestano otkriva i promoviše nove talente, ali i nesvakidašnji parti koncept koji iz sezone u sezonu postavlja nove standarde vrhunskog klabing iskustva. 2019. je za Tale Of Us otpočela nizom uspešnih olnajtera, nastavlja se festivalskim nastupima širom sveta dok sveže izdatim remiksom Jean-Michele Jarre-a nagoveštavaju širinu svojih muzičkih ambicija. Pored spektakularno produciranih Afterlife događaja u odabranim svetskim metropolama, nedavno objavljeni kalendar i impresivan lajnap za istoimeni letnji serijal u klubu Hï na Ibici, gde će sa Tale Of Us rame uz rame biti Amelie Lens, Stephan Bodzin, Maceo Plex, Nina Kraviz, Ben Klock i mnogi drugi, nagoveštava ovogodišnju dominaciju i na ovoj nezaobilaznoj parti destinaciji.


Dok se njegov prošlogodišnji maratonski petočasovni set na Apgrade-u još uvek prepričava, Laurent Garnier i nakon 30 godina karijere deli svoju ogromnu strast prema muzici sa prepunim podijumom za igru ili brojnim slusaocima What’s Next?!. Ispoljavajući svoju svestranost, koja se najbolje ogleda u nazivu radio emisije, kako na selektorskom tako i na producentskom planu, nedavno je komponovao muziku za film “Paris est à Nous” i remiksovao francuski psihodelični rok bend Steeple Remove. Autor je klasika “The Man With The Red Face“, “Crispy Bacon” ili “Acid Eiffel” koji su nezaobilazni deo identiteta tehno kulture i jedan je od malobrojnih muzičara zahvaljujući čijoj se iskrenoj energiji, nesputanosti i povrh svega DJ veštini koju je teško dosegnuti, naša publika iznova raduje privilegiji prisustva njegovim nezaboravnim nastupima.


Sa svojih 29 godina, David August iza sebe ima brojna izdanja za Diynamic, Innervisions i Stil Vor Talent, niz od tri rasprodata koncerta sa Nemačkim simfonijskim orkestrom, radi na doktoratu iz dizajna zvuka a nakon jednogodišnje pauze ponovo izvodi i jedan od najlepših live setova u savremenoj elektronskoj muzici sa kojim je krajem prošle i početkom ove godine već imao više od 50 nastupa na solo turneji koja je obuhvatila Evropu, Ameriku i Australiju. 2018. je objavio čak dva albuma, konvencionalniji D’Angelo i neobičniji DCXXXIX A.C, posvećen svojim mediteranskim korenima. Neke od tih numera ali i svoje najveće hitove iz dosadašnje karijere poput “Epikur“, “You Got To Love Me“ ili “Velvet“ doneće ovog leta, koje je inače rezervisano za probrane festivalske nastupe kao što su Primavera Sound, Sziget, Melt ili Lost Village, i u Luku Beograd.


Harizmatičnu Helenu Hauff slušamo na vrhuncu slave! Rezident hamburškog kluba Golden Pudle i osnivač lejbla Return to Disorder još uvek je na talasu uspeha njenog drugog albuma “Qualm“ koji je prošle godine izdala za Ninja Tune. Istančan ukus i beskompromisno sirov zvuk s godinama i većim binama je još više ogolila jer, kako tvrdi, ni sama ne može da zapleše ukoliko ne čuje konkretan bit. The Crave, Nachtdigital, Primavera Sound, Awakenings i Dimensions, neki su od festivala koji su najavili njen nastup tako da je ovog septembra dočekujemo razigranu i zagrejanu. Očekujemo dobar balans stare i nove škole, nezaboravan spartanski set i po neko iznenađenje. Ako niste prisustvovali nastupu Helene Hauff do sada, uhvatite dobar talas i počastite se pljuskom neverovatne energije, odlične muzike i besprekornog miksa. Esid, tehno i elektro kakav niko drugi nema u koferu.


Jedan od prvih Apgrade gostiju vraća se u Beograd, na septembarskom festivalu učimo da letimo uz Mathew-a Jonson-a!  Ovaj klasično obrazovani multiinstrumentalista koji se muzikom bavi od svoje devete godine poznat je po raskošnim aranžmanima i jedinstvenom pristupu tehnu. Potpisao je niz klasika i klupskih hitova kao što su “Decompression”, “Marionette”, “Typerope” ili “Learning To Fly”, deo je projekta Cobblestone Jazz, improvizatorskog trija specijalizovanog za ultimativni elektronski fank o čemu najbolje svedoče njihove hipnotične numere “Dump Track” ili “India In Me”. Svojim ogromnim iskustvom i muzičkom elokvencijom Jonson uvek iznova redefiniše najviši standard vrhunskog tehna izvedenog uživo i redovan je adut prestižnih manifestacija kao što su Movement, Time Warp, Mutek, Sunwaves ili Afterlife.  

Avatar photo

Autor: Igor