Belgijski festival Tomorrowland prošlog vikenda klaberi su mogli pratiti po modelu "plati pa gledaj".

Tomorrowland "Around the World" gledalo je više od milion posetilaca preko interneta što je dva i po puta više ljudi nego što inače posećuje ovaj festival u Belgiji.

Gledaoci iz celog sveta mogli su uživati u nastupu preko 60 umjeetnika poput Amelie Lens, David Guetta, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, a nastupali su na 8 posebno dizajniranih stejdževa na ostrvu Pāpiliōnem.

Vikend ulaznica iznosila je 20 €, dok su dnevne ulaznice bile 12.50€. Kupci vikend ulaznica sve do srede 29.07. mogu posetiti ostrvo i gledati nastupe koje nisu stigli ispratiti.Za one koji su propustili festival, na web stranici Tomorrowlanda na raspolaganju su ulaznice od 12,50 eura kako bi se pristupio platformi Relive, čime će obožavatelji moći gledati sve snimljene setove u periodu od dve nedelje.

Saradnja između tima Tomorrowlanda, kreativne agencije "Dogstudio", giganta "Epic Games", stručnjaka za proširene i virtualne stvarnosti "stYpe" i platforme za vizualizaciju "Independence",  Tomorrowland Around the World - projekt za koji prosečno treba oko dve godine da se sklopi, nastao je u samo 3 meseca.

Umetnici su snimani kako nastupaju uživo u četiri posebno dizajnirana studija u Belgiji, Los Angelesu, Sao Paolu i Sidneju pomoću 4K kamera visoke rezolucije. Prema timu Tomorrowland, zabeleženo je 300 terabajta snimaka.

Virtuelno okruženje koje je u konačno stvoreno za Tomorrowland Around the World izvedeno je vrlo kvalitetno, sa deset puta više poligona od prosečne video igre.
Fizičko izdanje Tomorrowlanda 2020. otkazano je u aprilu, kada se belgijska vlada pridružila drugima u Evropi u borbi protiv širenja koronavirusa.

 

"Naša je poruka poslata u najudaljenije krajeve sveta. Putovaće širom sveta dok ne dođe vreme kada se možemo ponovno ujediniti. U budućnosti će se sva razmišljanja prisećati da bi dovršili sledeće poglavlje naše priče koje nazivamo "Odraz ljubavi". Za sada napuštamo ovo prekrasno mesto koje nazivamo Pāpiliōnem i blago što smo zajedno doživeli ... Live Today, Love Tomorrow, Unite Forever."

IZVOR: Klubskascena.hr