Tradicionalan junski nastup Hernan-a Cattaneo-a i Nick-a Warren-a, sledeće sezone u Beogradu!

 

Tradicionalan beogradski back2back nastup superstarova progressive scene i dugogodišnjih kolega i prijatelja – Hernan-a Cattaneo-a i Nick-a Warren-a, zakazan je za subotu 30.maj 2020. godine.

Ograničen kontingent ulaznica u prodaji je putem https://cooltix.rs/ platforme, po promo ceni od 890 dinara za parter i 1290 dinara za VIP terasu. 

Hernan Cattaneo, argentinski progressive izvođač i dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa je jedan od vodećih andergraund umetnika koji je argentiski house sa lokala premestio na internacionalnu scenu. On je jedan od retkih koje ne treba posebno predstavljati, njega obožavaoci širom sveta zovu El Maestro. Kumovao je andergraund house sceni i postao njena srž. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno muzike.

Za više od tri decenije karijere izdao je 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa. Njegova prva rezidentura u Buenos Ajresu u klubu Clubland i prijateljstva sa velikanim aelektronske muzike, kao što su Paul Oakenfold, John Digweed i Sasha, usmerili su ga na pravi put ka svetskoj slavi.

Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se 1998. godine kada je Hernan upoznao Paul-a Oakenfold-a u Buenos Ajresu. Oakenfold je u to vreme bio najpoznatiji di-džej na svetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao, pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom sveta. Ta odluka promenila je njegov život zauvek.

Samo nekoliko godina nakon početka karijere, Hernan je postao prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, dobio je rezidenture u klubovima Cream na Ibici i Liverpulu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i Ibici. Takođe, bio je među najboljih 100 di-džejeva 10 godina za redom na DJ Mag-ovoj Top 100 listi.

Nakon što je dokazao svoje umeće u svakom mogućem gradu, Hernan-ovi legendarni allnight setovi su pokorili svaki deo svetske scene. Od Warung-a u Brazilu, Yellow-a u Tokiju, Avalon-a u Los Anđelesu, do Stereo Montreal-a, Burning Man-a i Ministry of Sound-a u Londonu. Skoro da ne postoji klub, festival ili podijum za igru, na čitavoj planeti, kojeg Hernan nije poslao na maestralno muzičko putovanje o kome se priča dugo nakon poslednjeg bita.

Osnivač je Sudbeat izdavačke kuće i svetski poznate radijske emisije Resident, koje imaju za cilj da pored nove muzike renomiranih producenata svetu predstave i mlade talente. I dok njegova karijera nastavlja uzlaznom putanjom, možda je ipak njegova najveća strast ta da omogući drugima da uživaju u najboljoj house muzici i oblikuje budućnost te muzike za neke nove generacije.

Nick Warren, jedan od veterana elektronske scene, postao je jedan od superstar di-džejeva sredinom 90-ih, bio je rezident kluba Cream u Engleskoj, išao je na svetske turneje i pojavljivao se na mnogim miks albumima. Nick se 80-ih godina preselio u Bristol i do ranih 90-ih postao je jedan od glavnih gradskih di-džejeva. U to vreme, vrteo je eklektičnu paletu žanrova, od dub-a i hip hopa, do house-a, koji je postao njegov omiljeni stil muzike. Kada su kolege iz Bristola, sastav Massive Attack krenuli na turneju po Americi, pozvali su Nick-a da im bude oficijalni di-džej tokom turneje, što svedoči o njegovim di-džej veštinama za gramofonima, kao i njegovoj tadašnjoj reputaciji. Nakon toga, Warren je započeo svoju neverovatno uspešnu rezidenturu u klubu Cream u Liverpulu.

Narednih godina Nick je uživao u velikom uspehu. Kroz kombinaciju odličnih mikseva za Mixmag, DMC, i veoma uspešan Global Underground serijal, i izdavanjem niza klupskih hit singlova, dostigao je sam vrh elektronske i house scene. Nastavio je da izdaje albume, singlove i remikse sa svojim partnerom iz Way Out West projekta, a remiksovanjem pesama za zvezde, kao što je Lana Del Rey, učvrstio je svoju poziciju multitalentovanog producenta vrhunske dance muzike.

Nick Warren je jednostavno rečeno ambasador elektronske muzike. Iza sebe ima osam albuma izdatih za Global Undergorund uz izdanja potpisana i za izdavačke kuće Renaissance i The Balance Series. Cela njegova diskografija i popularni The Soundgarden miksevi čine ga jednim od prvih superstar di-džejeva na svetu, a on tu titulu decenijama održava. Warren-ova muzička širina i raznolikost čine da svaki njegov performans predstavlja jedinstveno iskustvo slušanja, a njegov specifičan pristup muzici omogućio mu je da se poveže sa klaberima na globalnom nivou.

U kasnim 2000-im okrenuo se poslovnoj strani muzičke industrije. Sada, kao posrednik za nove talente, bristolske izdavačke kuće Hope Recordings, Nick provodi vreme tragajući za novim zvezdama, koje će razvijati i promovisati. Kroz ekspanziju sopstvenog lejbla The Soundgarden, u globalno popularan brend, poznat po svojim internacionalnim događajima, učvrstio je svoju, već jaku reputaciju giganta elektronske, techno i house muzike. Sa naletom novih izdanja, Soundgarden live žurki, i jako iščekivanom Way Out West live turnejom 2018. godine, Warren nema nameru da uspori.

Zvaničan facebook event klikom ovde, a karte možete kupiti klikom ovde.

 

 

Avatar photo

Autor: Igor