Terry Francis

Legendarni Terry Francis, rezident najpopularnijeg londonskog kluba FABRIC stiže u Novi Sad 17. decembra na Happy People Serious Fun u klub Ignite.

Uz njega za pultom će se naći domaćin Lale.

 

Terry Francis je postao jedan od najboljih DJ-eva u Velikoj Britaniji mešajući kroz svoje setove techno i house. I nije ga samo to dovelo do samog vrha, tu je i njegova produkcija, koju je radio solo, ali i kao deo Housey Doingz dua sa Nathan Colesom.
Početkom 90tih se zapošljava u prodavnici ploča Swag i tu njegovo DJ putovanje počinje kroz nesvakidašnji spoj elektra, techna i house-a. Ubrzo počinje da organizuje svoje Wiggle žurke i oko sebe okuplja veliku bazu fanova. Wiggle brend je postao toliko popularan da on odlučuje da tako nazove svoju izdavačku kuću.
“Best New DJ” nagradu, koju dobija od Muzik Magazina, osvojio je 1997, a samo dve godine kasnije postaje rezident londonskog kluba fabric i ta rezientura i dalje traje.
Nakon te nagrade karijera mu je eksplodirala. Nije bilo mesta na kom je radio da nije pozitivno iznenadio svakog posetioca i urezao mu se u pamćenje. Mada ono što mu je, možda, još više pronašlo mesto među najboljima je i prvi “Architecture” album mix – koji je kako kažu stvarno bio nešto specijalno.