Za Дoček 7527, 13. januara, vojvođanska prestonica postaće prestonica raznovrsnih muzičkih žanrova i na jednu noć postaće scena na kojoj će nastupiti vrsni umetnici, poznate svetske, regionalne i domaće zvezde.

 

Za Дoček 7527, 13. januara, vojvođanska prestonica postaće prestonica raznovrsnih muzičkih žanrova i na jednu noć postaće scena na kojoj će nastupiti vrsni umetnici, poznate svetske, regionalne i domaće zvezde.

Rok, pank, klasika, pop, rege, hip hop, ali i elektronska i „world music“ zvučna imena upotpuniće proslavu drugog Дočeka u gradu i time opravdati epitet jedinstvenog koncepta po kom je naš grad prepoznatljiv.

I ovoga puta spojiće se vrhunski umetnici sa zanimljivim lokacijama u gradu te koncept Дočeka 7527. postaje presedan.

Tehno i elektro bitovi u Matici srpskoj

Benjamin Fehr iz Berlina i Sloxx iz Novog Sada u najstarijoj srpskoj književnoj, kulturnoj i naučnoj instituciji, Matici srpskoj napraviće pravu elektro poslasticu za sve ljubitelje tog žanra. Benjamin Fehr, muzički producent, DJ i vlasnik izdavačke kuće „Catenaccio records“ dolazi nam direktno iz Berlina, a publika će uživati u prepoznatljivom zvuku „groove noir“ stila, koji ovaj umetnik godinama neguje. Domaća podrška biće Sloxxx, producent iz Novog Sada koji Inspiraciju za svoj rad nalazi u introspekciji, meditaciji, osluškivanju svemira, buke, ritmike, dinamike.

Tehno i u KC Labu

Marko Milosavljević, poznat je kao veliki kolekcionar vinila, kao i ljubitelj sintisajzera i ritam mašina, jedan je od najaktivnijih izvođača elektronske muzike u Srbiji. Konstantno eksperimentiše i istražuje forme elektronske i alternativne muzike. U sklopu Дočeka 7527. nastupiće u KC Lab.

Kao izvođač prisustvovao je svim bitnim festivalima, a takođe je putovao i van granica stare Jugoslavije, nastupajući u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Španiji, Holandiji, Gruziji, Grčkoj, Mađarskoj, Bugarskoj, Rumuniji, kao i u Kanadi. Nakon njegovog debi izdanja za Belgrade Coffe Shop kompilaciju 2006. godine, Marko konstantno radi na novim projektima, obuhvatajući različite domene elektronske muzike.

Trens na Sajmu

U hali 4 Novosadskog sajma na BACK TO THE ROOTS žurci nastupaju velike svetske trance zvezde: Live actovi ETNICA i PLEIADIANS (Italija/Španija), kao i Live act E-MANTRA (Rumunija) i DJ ADEPT (Rusija), B2B MIR, DaPeace. Uz „goa” zvuke i ove trens majstore za Дoček 13. januara „vraćamo se korenima“ i premijerno slušamo njihove nove albume.Maurizio Begotti i Max Lanfranconi stoje iza projekata Etnica & Pleiadians. Specifičan, prepoznatljiv zvuk koji je jedinstven vodi u daleke sfere putovanja kroz druge dimenzije. Izvode premijerno novi album, kao i E-Mantra (Emmanuel Carpus) predstavnik melodičnog goa trance pravca.

Studio M rezervisan za rege

Čuveni Del Arno Band u sklopu Дočeka 7527, nastupiće u Studiju M. Aranžmani našeg najpoznatijega rege benda inspirisani su melodičnim „roots“ tonovima. Grupa od svog osnivanja, 1986. godine, do danas iza sebe ima 7 albuma, sa osmim u najavi koji, nakon 13 godina, izlazi krajem januara ove godine. Obećavaju dobar provod, pozitivnu energiju i sjajan muzički predah uz hitove poput „Igraj dok te ne sruše“, „Dobra vest“, „Zauvek mlad“.

Šamrock kafe –  nastupaju “boginje” metala

Petočlana ekipa žestokih devojaka iz benda Nemesis benda nastupiće u Šamrock baru za Дoček 7527. Njihovu muziku karakteriše melodic death metal a prvobitna ideja im je bila da sviraju pesme njihovog omiljenog benda „Arch enemy“, ali su se posle nekog vremena posvetile autorskom radu i postale prava senzacija na domaćoj andergraund sceni. Njihov nastup karakterišu melodični rifovi, snažna ritam sekcija, te sirova energija koju ova petorka poseduje. Ovde su da nam pokažu da su žene ravnopravne u izvođenju heavy metal muzike. Ulaz na svirku je besplatan.

Karte za događaje u okviru Дočeka 7527. potražite na:

http://www.gigstix.com/docek7527

 

Avatar photo

Autor: Igor