1/3 britanskih muzičara mogla bi nestati iz muzičke industrije!

 1/3 britanskih muzičara mogla bi nestati iz muzičke industrije!

Jedna trećina britanskih muzičara mogla bi nestati iz muzičke industrije zbog koronavirusa prema rezultatima novog istraživanja.

Zadnja anketa je obuhvatila dve hiljade članova muzičke unije, a 34% ispitanika razmišlja o odustajanju od svoje profesionalne muzičke karijere. Otkako je započeo karantin usred globalne pandemije koronavirusa, oni koji rade u muzičkoj industriji bili su pogođeni financijskim poteškoćama, nakon što su ostali bez mogućnosti za nastupanjem.

Prema izveštaju koje je objavio The Guardian, gotovo polovina članova muzičke unije već su pronašli posao izvan muzičke industrije, a 70% nije u stanju raditi više od četvrtine svog uobičajenog posla.

Muzičari rade u supermarketima, bave se dostavama, vraćajući se stvarima za koje su se školovali u ranijoj fazi života“, rekao je Horace Trubridge, glavni advokat Unije, za Guardian.

Ulazimo u jesen i zimu sa mesecima bez posla i bez financijske potpore vlade, osim univerzalnih kredita – što je užasno za industriju koja vredi 5,2 milijarde funti.”

Ranije ove godine muzička unija je provela još jedno istraživanje, utvrdivši da su umetnici iz Velike Britanije zbog koronavirusa izgubili 13,9 miliona funti zarade. Unija je zatražila doprinose za 4.100 od svojih 32.000 članova, a 90% je odgovorilo da su njihovi prihodi već pogođeni krizom.

Drugo istraživanje firme Music Venues Trust otkrilo je da se samo 36% posetioca britanskih koncerata oseća sigurno u smislu povratka na muzičke događaje uživo.

IZVOR: Klubskascena.hr

Avatar photo

Autor: Igor