10. godina PRYDA-e!!! Uživajte u retrospektivi najboljih izdanja!!!

Eric Prydz je poznat pod mnogim imenima od kako je prvi put ušao na scenu elektronske muzike pre skoro 15.godina, tj. tačnije od 2001.godine. Od te godine producirao je i puštao pod svojim nadimcima kao što su Moo, Sheridan, Cirez D, u miksevima sa drugim izvodjačima potpisivao se i kao AxEr (saradnja sa Awxell-om), A&P (saradnja sa Steve Angellom), ali njegov najpoznatiji nadimak, možda pravim fanovima mnogo bitniji nego njegovo pravo ime ERIC PRYDZ je čuveni nik PRYDA, koji je postao sinonim za savršeno, kvalitetno, puno osećanja!

Prošlo je 10.godina od njegove prve trake pod nikom PRYDA, a Eric je odlučio povodom decenije postojanja izda ove godine album pod nazivom “10 Years of Pryda” na kojem će se sigurno naći sve njegove do sad PRYDA trake, a sigurno možemo i očekivati i neka još ne objavljena izdanja ovog čuvenog švedskog ne producenta već KOMPOZITORA!!! 
Tom prilikom smo se odlučili da vam predstavimo sva njegova izdanja u proteklih 10.godina koja su obeležila PRYDA LABEL.

2004 Human Behaviour

Njegov čuveni hit “Call on me” je izdat samo par meseci pre njegovog prvog PRYDA izdanja, Eric je odlučio da sve svoje prave fanove iznenadi trakama “Human Behaviour” i “Lesson one” koje su zvanično činile prvo PRYDA izdanje.

2005 Nile

Krajem 2004. godine Eric Prydz izbacuje i dve trake “Spooks” i “Do it” koje su zvanično izašle 2005. godine, ali pripadaju Pryda Records 002, a 003 izdanje izlazi baš u 2005. godini pod nazivom NILE na kojem su standardno nalazile dve trake i to “Nile” i “Sucker DJ“. Ove godine Eric izbacuje i izdanje 004 Pryda kompilacije na kojem su se nalazile trake “The Gift” i “Aftermath“.

2006 FRANKFURT

Ove godine izdao je dve trake na svojoj Pryda kompilaciji 005 i to “Frankfurt” i čuveni “Remember” koji je postao veliki hit i mnogo mnogo puta je puštana na mnogim radio stanicama. 2006. godine on je izdao i kompilaciju PRY 006 na kojoj su bila dva remiksa i to Eric Prydz Vs. Floyd – Proper Education (The Dub) i Eric Prydz Vs. Floyd – Proper Education (Club Mix)

2007 EUROPE

Ovu godinu će pamtiti svi ljubitelji PRYDA zvuka jer je Eric odlučio da tad izda čak 9. traka od kojih su mnoge postale hitovi, jedna od najboljih i najpoznatijih je sigurno “Europe” koja je izašla na kompilaciji PRY 010, zajedno sa trakom “Odyssey“. Te godine je producirao i “Ironman“, “Madderferrys” koje su izašle na kompilaciji PRY 008, pa slede po nama i dalje jedan od velikih hitova i traka koje obožavamo jako, traka pod nazivom “Armed“, na toj kompilaciji 007 se našla i “Rymd“, a tu su još i trake “Genesis” koja je izašla na posebnom izdanju pod nazivom PRYLTD001. Izašle su još i trake “Balaton” i još jedan hit iz ove godine “Muranyi“, ove dve trake su se našle na kompilaciji PRY 009.

2008. PJANOO

Mi mislimo da nema klabera koji nije čuo za traku Pryda – Pjanoo koja je ustvari izdata pod imenom Eric Prydz – Pjanoo, jer je traka doživela takav uspeh da je snimljen i spot kasnije koji je puštan na skoro svim muzičkim TV programima. Na tom Pryda izdanju 011 je izašla i traka “F12” koju svi mi dobro pamtimo kada je pustio u EXPO centru 2008.godine, a Eric je napomenuo da je ovu traku producirao još davne 1996.god. 2008.godine izašle su i trake “Rakfunk“, “Wakanpi” i “Evouh” koje su izdate za PRYDA records 012 čime je zaokružio i ovu jako uspešnu godinu.

2009 MIAMI TO ATLANTA

Mi stvarno ne znamo da li je Eric imao jednu lošu godinu po pitanju produkcije kada je u pitanju njegov nik PRYDA. Ove godine izdaje još jedan veliki hit “Miami to Atlanta” koji je izdao na kompilaciji PRY 013 zajedno sa trakama “Animal” i “Loaded” koja je isto jedna od naših favorita. Nakon toga izdaje tri trake “Reeperbahn“, “Melo” i “Lift” koje su izašle na izdanju PRYDA 014, a posle toga izdaje još dve trake i to “Wawes” i “Alfon” koje su deo PRY 015 kompilacije i time je zaokružio 2009. godinu.

2010 GLIMMA

Kao i uvek od njega se očekuje samo najbolje, kada smo mislili da ne može bolje od predhodne usledila su izdanja kao što su “Glimma” i “Ilussions” koja su oduševila sve njegove prave andergraund fanove, a ove dve trake su izdate pod kataloškim brojem Pryda 019.5. Te godine je izdao i “Niton” i “Vega” isto dve jako dobre trake koje su činile PRYDA 019 kompilaciju, pa onda trake “M.S.B.O.Y” i “The End” – kompilacija PRY 018, sledile su trake “Viro” i “Emos” – kompilacija PRY 017, pa “Inspiration” i “Rymd 2010” koje su objavljene početkom godine i deo su kompilacije PRYDA 016.

2011 MIRAGESpiritualni deo Erica je izašao na videlo 2011. godine kada je izdao ovu aplifting zavodljivu traku pod nazivom “Mirage” koja je jako brzo našla put do srca svih fanova i dan danas je jako puštana traka. Sa njom na kompilaciji Pryda 020 su izašle i trake “With me” i “Juletider“, nakon toga usledila je i traka “2Night” na kompilaciji PRY 021 s kojom je zaokružio sjajnu godinu jer je i ova traka postala veliki hit.

2012 ALLEIN

Još jedna od njegovih vrhunskih traka je izašla 2012 godine i to “Allein” koja je dostigla veliku popularnost i za koju je on, može se sad već reći veteran ERIC upotrebio sve svoje iskustvo i znanje i napravio nešto posebno što će se sigurno godinama puštati, a ujedno može se reći da je i ova traka najbolje od njegovog PRYDA albuma pod nazivom “Eric Prydz Presents Pryda” koji je izdao te godine. Na albumu su se našle i nove trake koje su izdate bas ove godine i to “Every Day( Fehrplay remix)” – kompilacija PRY 022, nakon toga slede “Bergen” i “Recomondos” – kompil
cija PRY 023.

2013 POWER DRIVE

Eric Prydz-ov mix iz 2013. godine za “BBC radio 1” je proglašen za najbolji mix u predhodnoj godini, retko koji klaber nije preslušao ovo vrhunsko miksovanje njegovih najboljih Pryda izdanja, na kojem se i našlo jedno novo izdanje pod nazivom “Power Drive” koje je opet oduševilo sve, a izdato je pod katalogom PRY 024, nakon toga izlazi isto sjajna traka “Layers” – kompilacija PRY 025, pa “Rotonda” – kompilacija PRY 025.5 i za kraj godine izlazi traka “F.A.T

2014 LYCKA

Njegovo poslednje izdanje u prošloj godini je “Lycka” koje je definitivno obeležila početak 2014. godine i najavio nam šta nas očekuje na albumu koji sprema da izda ove godine povodom deset godina od prve trake PRYDA –Human Behaviour“. Album “10 Years of Pryda” će sigurno biti sjajan i jedva čekamo da izadje jer će na njemu sigurno biti nekih traka koje čekamo već dugo da izda.

Eric Prydz je sigurno DJ/producent koji je vredan svake pažnje i ovo je tekst tj. jedna mala diskografija koju treba svaki ljubitelj njegove muzike da pročita i zna makar neka od izdanja.

Avatar photo

Autor: Igor