2 Cellos predvode krem regionalne scene na EXITu!

Mladi hrvatski violončelisti, Luka Šulić i Stjepan Hauser, osvojili su svet svojim virtouznim interpretacijama dobro poznatih pop rok hitova, a u subotu, 12. jula osvajaju i glavnu binu EXIT festivala!

 

Od Majkla Džeksona, preko AC/DC-ja sve do Nirvane, njihove izvedbe popkulturnih hitova preodenutih u ruho klasičnih instrumenata oduševljavaju sve na koje naiđu, osvajajući simpatije takvih muzičkih veličina kakav je Elton Džon, koji je za njih izjavio: “Morate da ih čujete uživo, zaista su neverovatni! Poslednji put kad sam slušao nešto tako uzbudljivo bilo je 1960. na svirci Džimija Hendriksa…”

 

Mladi umetnici iz Hrvatske proslavili su se vrtoglavom brzinom, svojom nekonvencionalnom obradom velikog hita Majkla Džeksona “Smooth Criminal”, nakon čega su potpisali ugovor sa Sony Masterworks izdavačkom kućom i započeli turneju sa Ser Eltonom Džonom. U dosadašnjoj karijeri sarađivali su sa muzičkim gigantima kao što su Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age i Džordž Majkl, nastupali širom sveta u najčuvenijim muzičkim halama poput Madison Square Garden, Paris Olympia, Queen’s Diamond Jubilee, kao i na ceremoniji Emmy u Los Anđelesu. Svoj drugi album “IN2ITION” objavili su u januaru 2013. godine. Ploču je producirao legendarni Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss, Deep Purple), a paleta prestižnih gostiju na albumu obuhvata imena poput Elton Džon, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera i ZucherroNAJBOLJI DOMAĆI I REGIONALNI IZVOĐAČI NA HUAWEI FUSION BINI EXIT Jedna od omiljenih bina EXIT festivala, HUAWEI Fusion, ugostiće ove godine neke od najboljih izvođača s ovih prostora!

Prvi dan festivala nam, pored već najavljenih THE AFGHAN WHIGS, CHE SUDAKA, ORATNITZA I QUIMBY, dovodi i bend koji je ispisao najvažnije stranice istorije jugoslovenskog rokenrola, DISCIPLIN A KITSCHME. Pored njih, na Fusion bini nastupiće i beogradski satirični alternativni rok bend, S.A.R.S, glasnici društvenih tema i problema “običnog” čoveka. Na drugu po redu lajv binu EXITa prvi dan dolazi i beogradski bend romskog zvuka, KAL, kao i SOPOT (BiH) i KILLO KILLO (RS).

U petak, 11. jula na istoj bini predstaviće se već najavljeni miljenici domaće publike i majsotri nastupa uživo, ASIAN DUB FOUNDATION, HATHORS i SEWARD, a predstavnici iz Srbije biće ni manje ni više heroji beogradskih ulica, KANDA, KODŽA I NEBOJŠA. Isti dan nastupiće i jedan od najperspektivnijih novih sastava, hrvatske PUNČKE, kao i Ida Prester (Lollobridgida) sa svojim novim projektom, FRAU CASIO.

Treći dan EXIT festivala na Fusion bini najavljen je novozelandski bend SHAPESHIFTER, a uz njih će nastupiti i krem regionalne scene. Isti dan sviraće i Kultni sarajevski pop-rok bend BOMBAJ ŠTAMPA, koji su zajedno sa Zabranjenim pušenjem i Elvisom J Kurtovićem tvorci jugoslovenskog “novog primitivizma”, na čelu sa legendarnim glumcem Brankom Đurićem Đurom. Jedan od omiljenih izvođača s ovih prostora Darko Rundek dolazi u sastavu RUNDEK CARGO TRIO, zajedno sa violinistkinjom Isabel i multiinstrumentalistom Dušanom Ducom Vranićem. Bend koji ove godine slavi 25 godina postojanja, novosadski pankeri ATHEIST RAP dolaze da sa EXITom proslave svoj rođendan, a njima će se pridružiti i makedonski sastav BERNAYS PROPAGANDA, moćna grupa iz BiH, DVADESETORICA, ali i čuveni sastavi iz Srbije, LOVE HUNTERS i COTTON PICKERS. 

Konačno, za poslednji dan festivala već su najavljeni holandski BIRTH OF JOY, berlinski MIGHTY OAKS, japanski TRICOT i internacionalni BETWEEN SKY AND EARTH. Dozu surovosti svakodnevnice u nedelju na Fusionu ubrizgaće beogradski hip-hoperi BEOGRADSKI SINDIKAT. Poseban ugođaj na festivalu pružiće VLADA DIVLJAN I LJETNO KINO BIG BEND, kolaboracija nekadašnjeg člana kultnih idola sa zagrebačkim sastavom, koji sviraju svoje sopstvene pesme, ali i legendarne hitove Idola i ljubavne pesme Divljanove samostalne karijere u novim, za ples pogodnijim izvedbama. Poslednjeg dana EXIT festivala melodije poznatih svetskih hitova, isprepletane motivima srpske izvorne muzike, predstaviće impresivni DEJAN PETROVIĆ BIG BAND, koji broji čak trinaest članova! Njima će se na finalu EXIT festivala pridružiti i hrvatski rok bend PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS.

Avatar photo

Autor: Igor