24 nova imena u line-upu festivala Ultra Europe

 

Poznata su nova imena koja će rasplesati Poljud ovo leto. Tako u Split dolaze i: Jamie Jones, član elektro grupe Hot Natured,  Paul van Dyk, jedan od najpoznatijih svetskih DJ-eva trance muzike, Solomun, koji će prvi put zasvirati pred hiljadama posetioca festivala Ultra Europe, a i ove godine rezident je prestižnog kluba Pacha na Ibizi, Marco Carola, italijanski DJ koji je svojim techno i minimal zvukom zarazio obožavaoce na celom svetu i Dash Berlin, holandski EDM projekt osnovan 2007. godine iza kojeg stoje Jeffrey, Sutorious, Eelke Kalberg i Sebastiaan Molijn.  

Listi izvođača pridružuju se i Blau, Andrew Rayel, Apollonia, AIB, DVBBS, Chaim, Flosstradamus, Galantis, Guy Greber, Harvardbass, Hot Since 82, The Chainsmokers, Markus Schulz, Marlo, Nic Fanciulli, Orjan Nilsen, Sasha, Umek te W&W.

Uz to, organizatori su na današnjoj konferenciji za medije u Splitu najavili i ostale novosti za posetioce koje su pripremili u saradnji sa partnerima i potvrdili rekordne rezultate prodaje ulaznica. Naime, prema trenutnim najavama, tokom 7 dana Ultra ludila, oko 180.000 ljudi iz više od 140 zemalja sveta plesaće uz muziku više od 120 DJ-a sveta na 8 festivalskih bina.

Potencijal i pozitivan uticaj festivala Ultra Europe na turističke i gospodarske rezultate i imidž Hrvatske u svetu već je dobro poznat, a festival podržavaju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i grad Split. Uz njihovu podršku, organizatori planiraju produžiti trajanje ugovora o održavanju festivala u Hrvatskoj do 2022. godine, što je 5 godina više od prvotnog plana. Tako će festival Ultra Europe generisati 500 miliona kuna dodatne potrošnje godišnje.

Uzevši u obzir sve ove rezultate i ne čudi da je Ultra Europe najveći događaj u organizaciji firme Ultra Worldwide nakon Ultra Music Festivala u Miamiju, koji se održava već 16 godina zaredom, i to već nakon premijernog izdanja 2013. godine, s potencijalom da i preraste američko izdanje. No, osim interesa koji dolazi iz gotovo svih zemalja sveta, i domaća publika je itekako zainteresovana za najveći festival elektronske muzike u regionu pa je tako prvi kontingent regionalnih ulaznica već rasprodan, a od 15. maja u prodaji drugi kontingent po ceni od 899 kuna u odabranim T-centrima, Tisak Media Centrima i na www.ticketshop.hr.

S velikim zadovoljstvom i optimizmom gledamo u budućnost. Ne samo zbog izvanrednih rezultata prodaje ulaznica i interesa za festival koji dolazi iz svih delova sveta, nego i zato što imamo jaku podršku partnera i sponzora, kojima zahvaljujem i nadam se da će ostati uz nas u ostvarenju cilja da Ultra Europe zadržimo u Hrvatskoj do 2022. godine“, izjavio je Joe Bašić, direktor firme Adria MM Produkcija i podsetio kako je Ultra Europe najveće međunarodno desavanje u istoriji Hrvatske i nije samo muzicko dosavanje; to je jedinstveno iskustvo koje posetiocima, osim uživanja u muzici trenutno najpopularnijih DJ-eva sveta, pruža i mogućnost otkrivanja hrvatske obale i Jadranskog mora kao vrhunske turističke destinacije, koje je ujedno i savršena kulisa za najsavremeniju produkciju koja prati festival.

Važnost festivala Ultra Europe za turističku ponudu Hrvatske naglasio je i Daglas Koraca, zamenik ministra turizma:

Hrvatska gradi imidž destinacije s brojnim i raznolikim ponudama tokom čitave godine. Iako je Hrvatska poznata po svojim prirodnim lepotama i njenom očuvanošću, no svesni da je potrebno puno više od „sunca i mora“, kako bismo privukli veći broj turista pa je samim time iznimno je važno stvarati dodatne ponude i motive za dolazak turista u Hrvatsku, kako bi bili što konkurentniji među ostalim mediteranskim zemljama, a i u ostatku sveta. Manifestacije kao što su Ultra Europe, a koje imaju atribut svetski poznatih atrakcija, uveliko pridonose stvaranju nove i drugačije slike Hrvatske te smo srecni što ćemo i ove godine Ultru ugostiti u Hrvatskoj.

Zbog velikog interesa, organizatori su pripremili i jednodnevne ulaznice koje će se po ceni od 575 kuna (75 eura) moći kupiti od 18. maja u odabranim T-centrima, Tisak Media Centrima te na www.ticketshop.hr pa će tako i oni koji nisu u  mogućnosti posetiti sva tri festivalska dana moći uživati u nastupima zvezda poput Chemical Brothersa, Davida Guette ili Axwella i Ingrossa. Od 1. maja bit će moguće kupovati ulaznice na tri rate ukoliko se kupuju online.

Takođe, od ponedeljka 25. maja i svaki naredni ponedeljak, u okviru akcije MasterCard® Monday’s  svima se nudi prilika da uštede 10% za online kupovinu dve ili više festivalskih ulaznica  ukoliko ih budu kupovali MasterCard® karticama. Uz to, kako je pojasnila Aleksandra Babić, voditeljka marketinga za tržišta Hrvatske, Izraela, Mađarske, Rumunije i Slovenije, za vreme trajanja festivala nadopuna iznosa na festivalskim narukvicama (top up) za korisnike MasterCarda® će biti bez naknade.

Ulaznice za party na Hvaru – Ultra Beach – gotovo su rasprodane – ostalo ih je još samo 500, a mogu se kupiti na ultraeurope.com.

 

Avatar photo

Autor: Igor