5000 ploča Frankiea Knucklesa našlo je novi dom

 

5000 okruglih vinilnih sjajnih kružnica sa hiljadama u njih zarobljenih sećanja i otiscima kuma po površini smeštene su u Stony Island Arts Bank u njegovom rodnom gradu Chicagu.

Javnost će kolekciju moći pogledati od 3. oktobra na opening partyju, a Randy Crumpton, koji je pomogao podići Frankie Knuckles Fondaciju, govori kako je Frankie pre smrti razmišljao i govorio o tome šta će biti s njegovim muzičkim oruđem i torbama sa kojima je proputovao planetu:

 
“Ako dobiješ ploče, verovatno ćeš hteti i torbe u kojima sam ih nosio, jer imaju pečate raznih zemalja u kojima sam bio”.
 
Andrea Dunson, Frankiejeva bliska prijateljica je napomenula kako nije znala koliko muzike je zaista Frankie sakupio. 
 
“Nisam znala da je ovako mnogo – nateralo me da shvatim raspon vremena. Bilo je i nekoliko iznenađenja – kao mrtva zmija u jednoj od vreća za ploče”

alt

 
 
“Majka mu je umrla kada je bio prilično mlad – odgojila ga je sestra i to na jazz muzici. Znao je ceniti jazz, tako da ćete unutra moći pronaći neke stvari za lagano slušanje kao i poneku pop stvar”.
 
Svi posetioci će moći pristupiti ovoj bazi ali će morati “proći besplatnu orijentaciju kako bi naučili protokol za rukovanje materijalom”.
 
Čini se prikladno i primereno da kolekcija ostane u gradu u kom se rodio i da se sačuva sve ono što je neko sakupljao tokom dugog vremeskog perioda godina koji je proveo u predanosti muzici.
 
 
 
 
Izvor: Klubska Scena
Avatar photo

Autor: Igor