6 yrs Genesa Records

 

28. marta se obeležava 6 godina postojanja domaćeg techno label-a – Genesa Records! Žurka će biti u Svemirskoj Kafani, a za zvuk će biti zaduženi artisti i prijatelji Genese. Specijalno ovim povodom iz Rima dolazi italijanski DJ i producent VSK, a pored njega će nastupiti Forest People (poznati DJ i producent iz BiH), Scalameriya (ujedno i osnivač label-a), Hollow Mind i Petar Lazović.

Neka od ovih imena su poznatija na svetskoj muzičkoj sceni nego domaćoj i tim pre bi domaća publika morala da se upozna s njihovim muzičkim radom, kao i izdanjima ovog label-a! Jer, među mnogim Genesinim artistima ima baš poznatih imena – Ancient Methods, VSK, Exium, Reeko, Go Hiyama, JoeFarr itd, a trake koje label izdaje se mogu opušteno čuti u Berghainu i Tresoru u Berlinu, na Awakenings festivalu, CLR podcastu

Genesu su podržali mnogi velikani ovog zvuka (Chris Liebing, Surgeon, Perc, Rebekah…) pa vam je valjda jasno o kakvom se kvalitetu i zvuku radi.

https://www.youtube.com/user/GenesaVideoChannel/videos

◥ VSK je DJ i producent iz Rima. Profesionalno se bavi audio inžinjeringom, kao i zvukom za filmsku i TV indrustriju. Od 2010. Sa Conrad Vam Orton-om radi na svom labelu pod imenom Consumer Recreation Services Recordings. Njegov zvuk se savršeno uklapa u viziju Genese, a čekirajte ga tek u Vogue-ovom fashion videu (we luv it!):http://www.vogue.it/talents/a-short-film-with/2015/02/madly-beautiful-di-cote-e-senio-zaprouder

◥ Nikola Grebović aka Scalameriya je producent, “live-pa” i DJ iz Kragujevca. Od 13-e godine istražuje muzičku produkciju i bavi se DJ-ingom. Inspirišu ga old school techno i sci-fi filmovi, anime, mašine, drevne tehnologije, mitologija i budućnost, te kreira specifičnu techno viziju. Ima preko 40 izdanja iza sebe, sarađuje sa velikim label-ima poput Planet Rhythm, Driving Forces, Resopal, Der Hut, Eminor, Smallroom, Phobiq, Globox, Konstructure itd, a njegove trake puštaju i podržavaju neka sasvim impresivna imena. 2009. pokreće svoju izdavačku kuću – Genesa Records. 

◥ Dragan Lakić aka Forest People u našim očima i ušima nosi titulu bosanskog princa tame! Dugo se bavi Dj-ingom i produkcijom, postigao je zavidan uspeh na svetskom sceni i može se pohvaliti nastupima širom Evrope, pa i u čuvenom berlinskom Tresor-u! Sarađuje sa velikim label-ima: DMOM, Toffler Music, Butane, Finetool, Brood Audio, Driving Forces…dok njegove trake podržavaju mnogi techno velikani. 

◥ Miloš Ivanić aka Hollow Mind radi svoju muziku od 2008. godine i njegova prva izdanja izašla su za Genesu. Njegova muzika je prepoznatljiva po mračnoj atmosferi, dubokim basovima i minimal techno strukturi. Njegov drugi EP “Where Darkness Begins” za Genesa Records je postigao odličan uspeh i ušao u top 100 minimal artista na beatportu. Pored Genese sarađuje sa: Frucht, Monocline Records, Fach, Critique De Minimale i Redukt. 

◥ Petar Lazović se već 12 godina bavi DJ-ingom i bio je nezaobilazni deo nekadašnjeg bujnog kragujevačkog klabinga! Izvodi svoje setove u krajnje neobičnim kombinacijama, fokusiran na jedino bitno – zabavu! Njegove nastupe karakterišu naboji energije i euforije, a za skoriju budućnost najavljuje projekat pod novim imenom. Inače, veliki prijatelj label-a Genesa Records!

fb event: https://www.facebook.com/events/356724154528415/

Avatar photo

Autor: Igor