60 hiljada duša u suzama odalo počast Aviciiu!

Photo credits: Lena Larsson (Billboard)

U četvrtak, 5. decemra u Stockholmu se održala za publiku vrlo emotivna proslava na kojoj se odala počast tekstopiscu i producentu Aviciiu.

Avicii je počinio samoubistvo u aprilu 2018., a do tada je promenio istoriju moderne plesne muzike brojnim hitovima koji se i danas vrte svuda: “Levels,” “Wake Me Up,” “I Could Be The One,” “Hey Brother,” i “Without You.”

Tribute koncert koji se mogao pratiti i uživo na njegovim društvenim mrežama doveo je 60 hiljada obožavatelja u Stockholmsku arenu. Osim muzike mogli su se gledati njegovi video spotovi; video isečci sa nastupa i fotografije iz života i rada u studiju i na turnejama.

U dvosatnoj izvedbi publika je pevala stihove ovog hitmakera, a isto tako su mogli čuti sve trake Aviciia koje je izvodili pevači i posebno oformljeni tridesetočlani band i orkestar prijatelja i saradnika.

Prihodi od večeri išli su za fondaciju Tim Bergling koja podiže svest i pomaže muzičarima koji se bore sa problemima mentalnog zdravlja uzrokovanog samom industrijom.

David Guetta je odsvirao pesmu koju su zajedno on i Avicii napisali pre nego nas je Šveđanin napustio. U Stockholmu je po prvi ali i zadnji put izvedena. Prikupili smo video isečke dirljivih trenutaka koje možete poslušati i videti u ovom članku.

Izvor: Klubskascena.hr

 

Avatar photo

Autor: Igor