70 POSTO REJVERA NERVIRA KORIŠĆENJE MOBILNOG TELEFONA NA ŽURKAMA!

 70 POSTO REJVERA NERVIRA KORIŠĆENJE MOBILNOG TELEFONA NA ŽURKAMA!

Scena vam je itekako poznata – DJ razbija svojim setom, ali manje je onih koji plešu, a više onih koji snimaju da bi se pohvalili na Instagramu.

Istraživanje koje je nedavno naručio Eventbrite pokazalo je kako visokih 70% rejvera i partijanera u Velikoj Britaniji smatra kako korišćenje mobilnih za snimanje fotografija i video snimaka na žurkama uveliko smanjuje kvalitet i potpunost doživljaja.

Daljnjih 69% od nešto više od hiljadu ispitanih odraslih Britanaca bi isto tako podržalo i određene mere, uglavnom minimalne, da se korišćenje telefona na podijumu minimizira. 13% bi se složilo s tim da klubovi i dvorane u kojima se održavaju muzički nastupi postanu zabranjena zona za mobilne, 41% smatra kako bi svojevrsno pristojno upozoravanje bilo dovoljno, a 17% upozoravanje ako se pretera sa snimanjem i fotkanjem.

DJ Anja Schneider podelila je svoje stavove:

“Kao DJ, želim zabaviti ljude. Gradim set, ponekad i satima, i to se ne može kondenzirati u mali video snimljen mobilnim, koji traje tri minute i dvadeset sekundi ili slično. Nađem li se u situaciji da sviram šumi mobilnih u vazduhu? Naravno, i to mi predstavlja problem jer ne mogu videti ljude pa ni osetiti vibraciju. Ne vidim lica.”

Naravno, svako ograničavanje ljudskih sloboda neprihvatljivo je po definiciji, ali ima nešto istine u upotrebi ograničavanja preterane upotrebe mobilnih zaista postoji. Koliko? Svako od nas valjda ima svoj odgovor.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor