Hvala puno na izdvojenom vremenu, nadamo se da ste uzbuđeni pred dolazak u Beograd, bar onoliko koliko smo i mi.

 

Pored tišine, najbliža da izrazi neizrecivo je muzika.” – A. Haksli

Hvala puno na izdvojenom vremenu, nadamo se da ste uzbuđeni pred dolazak u Beograd, bar onoliko koliko smo i mi.

Za početak, ispričajte nam vašu priču, kako ste “uplovili” u tehno?

To je bio progresivan proces, još od tinejdžerskih dana bili smo fascinirani elektronskom muzikom i počeli smo da nastupamo kao didžejevi u našem rodnom gradu, Veneciji. Kako su godine prolazile, mi smo razvijali svoj “zvuk” i shvatili da najbolje možemo da se izrazimo kroz tehno.

Kretivni proces je jedan od najvažnijih procesa za umetnike. Kako znate da je traka na kojoj radite gotova?

Radimo naporno na traci dok ne “zazvuči” onako kako mi zvučimo.  Ponekad imamo različite stavove i ideje o tome kako bi trebalo da zvuči aranžman ili miks. To je pozitivna stvar kada radite sa nekim, pronaći pravi balans.

Šta vas je motivisalo da osnujete sopstveni lejbl i da svoje trake izdajete isključivo na njemu?

Osetili smo da su šanse da se probijemo jako male, ako ne napravimo svoj lejbl. Želeli smo da na taj način zadržimo slobodu kao umetnici i da možemo da radimo sve što poželimo, slično kao kada šaljete svoj demo snimak poznatim lejblovima.

Da li ste vi odabrali “acid” kao vaš zaštitni znak ili je “acid” odabrao vas?

Pomalo od oboje, obe stvari su tačne. Zaljubljeni smo u “acid” zvuk još od kada smo počeli da slušamo elektronsku muziku.

“Love for rave” – Da li mislite da je pravo značenje reči rejv izgubljeno u današnjem vremenu, slično kao što se desilo sa rečju andergraund?

Ne, svirajući širom planete u poslednjih nekoliko godina, imali smo priliku da vidimo mnogo andergraund mesta sa velikim brojem pravih rejvera koji su igrali od početka pa do kraja žurke. To nas je inspirisalo da smislimo ovaj naslov.

Bez koje stvari bi ste bili izgubljeni u životu?

To su naše “acid” mašine, naravno. Na primer, ovog leta smo uzeli nekoliko slobodnih dana, pre nego ponovo krenemo na turneju. Ali ni taj mini odmor nije mogao da prođe bez njih. Odlučili smo da ih ponesemo sa nama na planinu, gde smo se odmarali, i tamo smo improvizovali i imali džem sesije.

Poznati ste po “live” nastupima, na analognim mašinama. Da li se dešava da nešto krene “po zlu” za vreme nastupa, kako “hendlujete” takve situacije?

Da, dešavale su se takve situacije. To je rizik koji preuzimaš kada odlučiš da nastupaš “live”. Dešavalo se da neke mašine otkažu u sred nastupa, ali mi uvek imam plan B u tom slučaju, kako nastup ne bi trpeo i kako bi bio na najvišem  mogućem nivou, kao i uvek.

Šta je za vas umetnost?

Umetnost je za nas način da pronađeš sopstveni izraz razvijajući svoje veštine.

Da ste super-heroji, koju super-moć bi ste voleli da imate i zašto?

Voleli bi smo da budemo besmrtni, možda, kako bi mogli zauvek da nastupamo i pravimo muziku. 🙂

Hvala vam i vidimo se uskoro u Beogradu!

Hvala i vama, radujemo se nastupu u Beogradu!

Za više informacija u vezi ovog sjajnog gostovanja pravac facebook event klikom ovde.

Autor teksta: Nevena Stanković

 

Avatar photo

Autor: Igor