Adam Beyer i Enrico Sanguliano – dva techno maga za istim DJ pultom!

 Adam Beyer i Enrico Sanguliano – dva techno maga za istim DJ pultom!

Ako ste prespavali prethodnih 20 godina razvijanja elektronske muzike, onda niste čuli ni za Adama Beyera ni za Enrica Sanguliana. Svi ostali znaju i vrište od sreće, jer ova dva techno maga, zajedničkim snagama stižu ovog leta na tvrđavu. 

Ako postoji ipak poznatija polovina ovog b2b dvojca, onda je to svakako Beyer. Naša publika ga dobro zna, što zbog dobrog techno zvuka koji neguje na svojim žurkama, što zbog svih mogućih dešavanja oko same muzike. Rođen u Švedskoj, potekao je sa tamošnje scene, koja je napupela sa kraja devedesetih. Pokretač je čuvenog lejbla Drumcode na kom potpisuje mlade snage elektronske muzike. 

Sam lejbl je vremenom prerastao u radio šou koji sad broji više od 11 miliona slušalaca koji prate šta ova ekipa ima sveže da kaže i zavrti na polju techna i srodnih mu žanrova. Nakon mnogih godina rada i partijanja, uspeo je da techno iz malih švedskih klubova uvede u globalnu pop kulturu. 

Sanguliano je nešto mlađi, ali pasionirani ljubitelji rejova dobro znaju ovo ime. Još kao klinac u Italiji devedesetih, radio je to što zna najbolje – vrteo techno i dizao atmosferu. Globalno priznanje stiže 2015. godine remiksom numere Can You Hear Me“, a nedugo zatim i verzijom kultne Moby-jeve pesme Why Does My Heart Feel So Bad“

Nakon uspeha ovih hitova, kreće drugovanje dvojice techno majstora. Od 2017. godine Sanguliano izbacuje prvu traku za Drumcode, a nakon toga Beyer i on kreću da rade punom parom b2b nastupe širom sveta. Zamislite bilo koji klub Ibice, Berlina, Severne ili Južne Amerike, a da nešto znači u svetu elektronske muzike – e, pa, ova dvojica careva su tamo radili zajedno, ono što znaju najbolje. NJihov nastup sa Sonar festivala 2019. godine se i dalje prepričava i stalno pominje kao garancija kvaliteta koji oni donose sa sobom. 

Obojica znaju za koga puštaju muziku. Shvataju svoju veličinu i značaj. Znaju da intimnim, klupskim setovima nije mesto na festivalima. Znaju da ih čeka preko 20.000 duša koje dišu kao jedan u ritmovima kojima oni voze. Perfekcionisti su i znaju da prepoznaju šta je hit, i ne plaše se da ga upotrebe na samom nastupu. 

Kako to već sve znaju, spremni su i da pokažu, odmah na početku EXIT festivala, odnosno prvog dana otvaranja šarenila koji će se naći na ovogodišnjoj Dance Areni. 

AKTUELNE CENE ULAZNICA SAMO DO 24. JUNA!

Usled rekordne potražnje, aktuelne cene ulaznica važe samo do 24. juna, ili ranije do isteka zaliha. Festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 6.990 dinara, uz uštedu od 50 odsto. Promotivne cene regularnih jednodnevnih ulaznica za četvrtak, 7. jul, iznose 2.590 dinara, za petak, 8. jul, 3.390 dinara, za subotu, 9. jul, 3.990 dinara, a za nedelju, 10. jul, koštaju 2.990 dinara. Fan pit ulaznice za petak, 8. jul, kada nastupaju Nick Cave & The Bad Seeds, dostupne su po ceni od 3.990 dinara. VIP GOLD festivalske ulaznice dostupne su po ceni od 41.000 dinara, jednodnevne VIP GOLD za četvrtak i nedelju koštaju 12.000 dinara, a za petak i subotu 18.000 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

AUTOR: Miloš Dašić

Avatar photo

Autor: Igor