Apgrade se nastavlja – Recondite i DJ Tennis 11. novembra u Hangaru!

 

Recondite, intrigantni producent i jedan od predvodnika nove generacije hedlajnera na globalnoj elektronskoj sceni, i DJ Tennis, italijanski mastermind i osnivač “Life & Death” etikete, nastupiće zajedno na velikom Apgrade događaju 11. novembra u Hangaru kod Luke Beograd.

Nakon što je pre tačno godinu dana ostavio dubok trag kao nezvanični “pobednik” prošlog Apgrade Weekenda, Recondite se u Beograd vraća sa potpuno novim, neobjavljenim materijalom, za koji se već sad očekuje da osvoji svetsku scenu u 2018. godini! I DJ TennisSrbiju, i to premijerno, dolazi na vrhuncu karijere, sa novim miks albumom iz prestižne DJ-Kicks serije, koja sa pravom važi za najdugovečniju na elektronskoj sceni. Pridružiće im se i naš veliki DJ majstor Dejan Milićević, koji u Hangar ulazi sa novim albumom “Summation”, objavljenim za kultni “Plastic City” a pored njega domaću podršku za veliki, novembarski Apgrade pružiće i subotički DJ u usponu, Chrono, čija izdanja vrte Richie Hawtin i Marco Carola, uz uspeh na više DJ takmičenja uključujući i pobednički miks na godišnjem Tuborg konkursu.

Ograničen broj ulaznica po prvim cenama od 890 dinara za parter i 1390 dinara za VIP zonu, prodaju se na svim blagajnama u prodajnim mrežama i na sajtovima Gigstix.com i Eventim.rs.

Na svetskoj elektronskoj sceni ne postoji ličnost kao što je to Recondite. Izvođač koji na vrhuncu slave klasičan instant uspeh, pa i materijalnu komponentu, stavlja daleko iza konstantnog kvaliteta produkcije kojoj pristupa poput vrhunskog juvelira ili autentičnog umetničkog izraza u ravni sa najistaknutijim savremenim kompozitorima, te radne etike jednog velemajstora borilačkih veština. Tražnja za njegovim nestvarnim nastupima uživo višestruko prevazilazi broj datuma koje odvaja za festivale i klubove, pre svega zbog želje da svoje vreme što više provodi u studiju i netaknutim šumama južne Bavarske, odakle crpi svoju inspiraciju i snima semplove za svoj organski zvuk. I pored slave i brojnih iskušenja noćnog života, Recondite je zadržao i svoj drugi posao, ličnog fitnes trenera, koji paralelno održava zbog odnosa sa ljudima do kojeg veoma drži, te zbog svojevrsnog balansa mentalnog i fizičkog.

Iako nastupa uživo isključivo sa sopstvenom autorskom muzikom, Recondite ima svu fleksibilnost jednog DJ-a jer najčešće koristi neobjavljeni materijal, pa je svaki njegov nastup potpuno unikatno i drugačije iskustvo. Glasovima publike iz celog sveta 2014. osvojio je titulu „The Best Live Act“ na listi Resident Advisora, a i prethodne dve godine se nalazi među prva dva. Redovni nastupi u klubovima Berghain, Fabric i Concrete doneli su mu hedlajnerske pozicije na vodećim festivalima kao što su Time Warp, Dekmantel, Melt!, Nuit Sonores i drugi.

DJ Tennis – Boiler Room Tulum:

Paralelno sa nezadrživim rastom, sada već kultne etikete “Life & Death” koja je pored ostalih proslavila i Reconditea, kretao se i uspeh pravog veterana evropske DJ scene, Manfredija Romana, kojeg svetska scena zna pod interesantnim nadimkom DJ Tennis, zbog ljubavi prema “belom sportu”. Poput Lorenza, i Manfredi svoje ljubavi ne menja za novac, pa nastupe odbija da bi imao više vremena – u kuhinji! DJ Tennis je tako mogao da se zove i DJ Chef, jer je odličan kuvar i vlasnik jednog restorana. Svoju minucioznost, te istančan ukus preneo je i na etiketu koja je u poslednjih nekoliko godina objavila bezvremenske klasike elektronske muzike i tako snažno uticala na razvoj savremene elektronske muzike. Maceo Plex, Tale of Us, Mind Against, Stephan Bodzin, Âme i Recondite, samo su neka od imena koja su svoje najfinije numere objavili za “Life & Death”. Zna se da je miks album za DJ-Kicks ediciju svojevrsno priznanje koje se nudi samo najvećima, a DJ Tennis je ovu priliku iskoristio da prikaže svoje višedecenijsko iskustvo na sceni i eklektičnu selekciju u kojoj se nalaze Basic Channel, Traumprinz, Caribou, Red Axes i brojni drugi.

Treći Apgrade Weekend počinje u četvrtak!

Ovogodišnji, treći po redu Apgrade Weekend počinje u četvrtak, 7. i trajaće do subote 9. septembra u rovu ispod Vojnog muzeja u Beogradu. Tokom tri noći na Kalemegdanu nastupaće Solomun, Sven Vath, Modeselektor, Michael Mayer, Amelie Lens, Konstantin Sibold, Vril i brojni drugi. Prvi naredni veliki Apgrade događaj zakazan je 28. oktobra kada u Hangar kod Luke Beograd dolaze Tale of Us i Vaal. Na dosadašnji Apgrade događajima u prethodne dve godine slušali smo vodeće izvođače globalne elektronske scene kao što su Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Miss Kittin, Recondite, Guy Gerber, Function, Agoria, Efdemin, Mathew Jonson i mnogi drugi.

Avatar photo

Autor: Igor