APLIKACIJA ” Pill-ID” SKENIRA EKSTAZI TABLETE I SPAŠAVA ŽIVOTE!

 APLIKACIJA ” Pill-ID” SKENIRA EKSTAZI TABLETE I SPAŠAVA ŽIVOTE!

Saradnja preko kanala La Manche najavljuje rešenje večnog problema nemogućnosti provere kvalitete kupljene droge, ako ste se odlučili za tako jedan rizičan potez kao što je kupovina droge.

Britanska tehnološka firma “Rehabstudio” udružila se sa francuskom marketinškom agencijom “Herezie” kako bi razvile protip aplikacije koju su nazvali Pill-ID. Kako i samo ime govori, reč je o aplikaciji za prepoznavanje i identifikovanje pilula, ali ne bilo kakvih – aplikacija može skenirati popularne bombone ekstazija preko kamera na korisničkim pametnim telefonima i automatski ih informisati o sadržaju supstance, snazi doze i potencijalnim nuspojavama.

Suviše je napominjati kako bi takve informacije nekim korisnicima mogle biti dragocene u odluci da ipak ne posežu za klabing drogom u svom posedu, što svakako rešava jedan od najvećih problema ilegalnog tržišta rekreativnih droga – nepostojanje njegove regulacije i kontrole sigurnosti proizvoda. Kad neko od nepoznatog dilera u pokrajku ulice ili u mraku kluba ubode neke tablete, on najčešće nema pojma šta dobija niti je to, dosad, ikako mogao proveriti dok ih ne uzme, A onda je moglo biti kasno.

Pill-ID radi na principu uporedjivanja tablete ekstazija fotografije sa bazom podataka Nuit-Blanche, koja će se vremenom još dopunjavati i postajati preciznija i delotvornija. Usluga će biti potpuno anonimna, a oni koji učitaju svoje slike kako bi čekirali šta su kupili neće moći biti ikako registrovani ili zavedeni.

Aplikacija trenutno funkcioniše samo kao testni prototip, a lansiraće se na zimu.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor