Aroused – Nešto sveže i novo u Novom Sadu! 01.04.2023 – K9 Station!

 Aroused – Nešto sveže i novo u Novom Sadu! 01.04.2023 – K9 Station!


Aroused je inicijativa mladih DJ-eva iz Novog Sada, čiji je cilj da podstaknu i obnove klupsku scenu. Ono što ga razlikuje od drugih projekata je originalni muzički koncept koji kombinuje Minimal Techno zvuk iz perioda 2006-2012 sa današnjim Tech House zvukom. Iako se fokusiraju na domaće izvođače, to ne isključuje mogućnost saradnje sa međunarodnim umetnicima u budućnosti..

Zvezda prve žurke ove sjajne ekipe je DJ REBLOK.

Dolazi sa balkana, Goran Paradjina je zasluzio slavljenu reputaciju kao jedan od najboljih Dj-eva/Producenata iz Istocne Evrope. Pod Alijasom REBLOK, njegove floor-heavy numere, od minimala do tech haus-a, su dobile globalnu slavu i priznanje kao jedne od najuspesnijih na globalnim chartovima na bitportu sa izdanjima na Hot Creations (Jamie Jones-ov label), Repopulate Mars (lee Foss), Spinnin (Warner Bros), Elrow,Higher Ground (Mad Decent / Diplo), Toolroom, Black Butter (Sony). Još od
atomske explozije na sceni posle njegovog feel-good single-a ”Smile” u oktobru 2019, njegov veliki katalog izdanja dobijao je stalni support of BBC Radia 1 od Annie Mac, Danny Howard-a, Pete Tong. Sanse su da ste već bili izloženi njegovom zaraznom zvuku, redovno pustanom od strane teskasa globalne scene
Jamie Jones-a, Solarda, Wade-a, Marka Karole, Fisher-a, Hot Since-82, Lee Foss-a, David-a Guette, Hardwella.

Reblok je jedan od retkih koga pustaju najveca imena underground-a tako i mainstream-a u isto vreme sto znaci da je njegov zvuk jako prilagodljiv i nalazi se na granici izmedju dve krajnosti.

Victor Sierra:

U svet muzike usao je kao klinac, slušajući stare CD-e i ploče svog caleta . Veliki uticaj na njega imale su pop zvezde poput  Madonn -e, Michael Jackson -a, Duran Duran-a I drugih, a poseban znacaj na njega I razvoj njegove muzike su doprineli Depeche mode I grupa The Prodigy. Tu ulazi u svet elektronske muzike, otkriva svet dj-inga i staje za dj pult sa svojih 14 godina.

Prva ozbiljnija žurka na kojoj je dobio priliku da pušta je bio doček Nove godine na Spensu pred 5000 ljudi, ali posto je bio mlad DJ puštao je za početak što i nije bilo tako loše. Nakon toga evoluira u pravcu muzike, pogleda na svet i samom DJ-ingu.
Nakon toga, vrlo brzo počinje da se zanima i za samu produkciju i FL studio koji i dan danas koristi. 
Tokom godina pustanja muzike pronalazi se u zanrovima House -a , Tech House -a I Techna, trudi se uvek da se prilagodi vremenu I prostoru.
Danas nastupa pod pseudonimom Victor Sierra I zajedno sa organizacijom Aroused ima za cilj da pokrene domaću scenu.

Yaga:

Yaga je novosadski DJ i muzički producent sa preko 14 godina iskustva u različitim žanrovima i podžanrovima dens muzike, lako se prilagođava zvuku i očekivanjima klubova, festivala, događaja itd.

Jedna od njegovih najnovijih pesama „Bad Buzzer“ (potpisana na Tough Love lejblu Get Twisted Records) dostigla je preko 1 000 000 strimova samo na Spotify-ju i 11. mesto na Beatport’s Hype Tech House-u i ostala na top100 top listama preko 2 meseca. Njegovu muziku podrzali su svetski renomirani izvodjaci kao sto su Richie Hawtin, Marco Carola, Claude Von Stroke, Roger Sanchez, Chris Lake, Paco Osuna, Richie Ahmed I mnogi drugi.

Njegove pesme su objavljivane na vodećim svetskim izdavačkim kućama kao što su Get Twisted, Uprise, RIM, Freakin 909, Tribal Kitchen, Baikonur, Basscvlt, Monotonik, i nekoliko puta su se nalazile na visokim pozicijama Beatport-ovih Top lista. 

Vien:

Muzika ga je još u ranom detinjstvu privukla, tada malog kovrdžavog dečaka, a danas momka koji odlično plovi ritmom. Za to je najzaslužnija gitara, na kojoj je, pre disk džokej pulta, prvi put osetio vibraciju koja se i dan danas oseti. Vien još uvek svira gitaru, ali je sada svoju kreativnost i ritam preneo za pult, samo je vibracija sada mnogo jača. Ljubav prema DJ pultu pojavila se ne tako davno – 2016. godine. Nakon magije, koju je osetio sa “druge strane pulta”, odabrao je da krene tim putem, samo u suprotnom smeru. Instruktori “vožnje” bili su mu Vladimir Aćić, Pele Drezgić i DJ Bili9, a nakon finalne vožnje počeo je da turira i po lokalnim klubovima, u martu i decembru je menjao brzine i na festivalu Green Love, kao i na Exit Festivalu. Ako mislite da Vien vozi istom brzinom, istim pravcem, verovatno ste i sami u slepoj ulici. Njegovi setovi su autentični i veoma slični, ne njemu, već onima koji su ispred njega. Ne voli monotonost, tako da ćete na njegovom setu ploviti u žanru.

Mylo One:

Poreklom iz Novog Sada, Milovan Jovanović je DJ i producent poznat pod pseudonimom Mylo One. Njegovi energični setovi i široka selekcija traka su nešto po čemu je prepoznatljiv više od decenije na domaćoj klupskoj sceni i zvuk koji promoviše je jasna granica izmedju autrntičnog house zvuka i underground tech house-a. Pod prvim izdanjem na Reblok-ovom Clubmaze-u, Mylo One je prepoznat i podržan od strane nekih od najvećih imena današnje svetske muzičke scene kao što su: Jamie Jones, Reblok, Paco Osuna, Richie Hawtin, Paul Van Dyk, Chris Lake, i mnogi drugi.

Ubeležite u vaše klabing kalendare prvi april i vidimo se u K9 Stationu.

Posetite njihovu facebook stranicu klikom ovde.

Karte možete kupiti klikom ovde.

Avatar photo

Autor: Igor