Arsenal Fest i EXPLOSIVE DJ STAGE

Za deveto izdanje Arsenal festa , Explosive DJ stage spremio je sjajan DJ line-up  koji čine neki od najkvalitetnijih producenata i DJ-eva iz okruženja.

Prvi dan , u sredu 19.06.2019.godine , pod sloganom UNITED KG  nastupiće lokalna Kragujevačka ekipa  koju čine rezidenti i promoteri Kragujevačkih festivala : BO-YAN I TZANEMA koji predstavljaju Šumadija fest I Garage Reunion , MARK ANDERSSON koji predstavlja VIBE festival  , DGNRK – Arsenal fest  i  naravno SHOOMADISCO , DJ WHITE , SREĆKO DIVIĆ  i DJ GORANCHE  koji su u poslednjih dvdesetak godina sinonim za DJ scenu grada Kragujevca i nezaobilazni  deo line up-a na svim kvalitetnim dogadjajima u gradu.

Drugi dan , četvrtak 20.06.2019. godine ,rezervisan je za ljubitelje minimal zvuka –  nastupaju dva fantastična producenta & DJ-a iz Rumunije: JUST 2 aka CLARKENT i MIHAI POL. Veče otvara najpoznatiji afteraški BeGe dvojac – čuveni MANCHA & MARK PANIC .

JUST 2 / CLARKENT – je pobednik RO Burn Residency  DJ takmičenja u 2018.godini i  rezident  čuvenog kluba Database u Temišvaru. Kao producent I DJ ima podršku velikih svetskih DJ imena kao što su   Seth Troxler , Marco Carola, Luciano , Richie Hawtin, Paco Osuna, Nic Fanciulli, Joseph Capriati, Monika Kruse… Radu nastupa pod imenima JUST 2  i CLARKENT. JUST 2  jekomercijalniji projekat  a CLARKENT predstavlja underground Rumunski minimal. Sa svojim prijateljem Luca M osnovao je producentsku kuću -Get Funky Music za koju potpisuju imena kao što su Tube&Berger, Mario Ochoa, David Herrero ….

https://soundcloud.com/iamclarkent

https://www.facebook.com/iamclarkent/

https://soundcloud.com/just2

https://www.facebook.com/just2official/

MIHAI POL – se svrstava među prvoklasne artiste modernog minimal-house undergraund zvuka koji svojom instačanom produkcijom u poslednjih nekoliko godina ostavlja  neizbrisiv trag na sceni i privlači pažnju mnogih ljubitelja ovog zvuka. Za svoje trake inspiraciju nalazi uglavnom u prirodi a izvođači sa kojima saradjuje su Cristi Cons, Vlad Caia i Priku. Svojim kvalitetom u produkciji privukao je takodje i pažnju velikih etiketa i izdao trake za Tzinah Records, BP records, Sakadat Records, Capodopere.. Njegovi nastupi na Sunwaves festivalu I dalje se prepričavaju ….

https://soundcloud.com/mihai-pol

https://www.facebook.com/mihapolprod/

Mancha  – se DJingom bavi od 2002. godine, sa prvim rezidenturama u klubovima Akademija, Kuća I Incognito, puštajući techno. Od tada je miksovao u svim vodećim klubovima u Beogradu, zemlji i regionu. Nastupao na festivalima Exit, MAD, Forest Calling, Techno Drive i trenutno je rezident u par beogradska kluba. Od 2010. godine izdaje svoju muziku za etikete Freshin, A must have i Mirabilis, Mad Mole Music a od 2019. godine I za Kragujevacki label Feel Decimal Black .

http://www.soundcloud.com/manchaofficial

https://www.facebook.com/mancha8markpanic/

Mark Panic – svoju karijeru započinje 2000. godine kao trance DJ. Oprobavši se u raznim muzičkim pravcima, njegov stil je poslednjih desetak godina definisan progressive house zvukom u čijoj se fuziji mogu čuti techno, tech house i deep house, sve to sa ukusom ukomponovano kroz zavidnu tehniku miksovanja. U više navrata nastupio je i na fesetivalima Exit i Weaked Forest, kao I na MAD in Belgrade, Forest Calling, Techno Drive….

https://soundcloud.com/djmarkpanic

https://www.facebook.com/mancha8markpanic/

Trećeg festivalskog dana , u petak 21.06.2019. BOg dolazi u Kragujevac ! Prvi put u Srbiji , BOg  nastupa na Arsenal festu .

BOg –  predstavlja jednog od  trenutno najperspektivnijih Evropskih melodic techno producenata i DJ-eva koji konstantno usavršava  ovu svoju reputaciju  sjajnim muzičkim ukusom, stilom, integritetom i performansom. Ove godine BOg je postao svetski poznat  zahvaljujući njegovom nastupu u Parizu za čuveni CERCLE projekat , koji je na You Tube kanalu ispratilo više od 265.000 ljudi. Jedan od komentara koji su ostavljeni ispod nastupa bio je i ovaj :

“BOg mi je bio nepoznanica, ali došao sam da odslušam mix  jer je to bila preporuka od Cercle-a. Pa, istina je da me Cercle nikada nije razočarao! Ponosan sam na ovog mladića i njegovu sjajnu MUZIKU! Odlično i izvanredno !!! On postaje trenutno jedan od mojih favorita. Nadam se da ću naći više njegovih radova UBRZO! „

Sa prebivalištem u Parizu  , njegova jedinstvena muzička vizija stvara posebne plesne trenutke širom sveta svakog vikenda, bilo da je to preko njegovih DJ setova koji vode publiku na pravo muzičko putovanje ili kroz svoju produkciju i trake koje se redovno pojavljuju na play-listama renomiranih kolega i DJ-eva. BOg-a je na Ibizi upoznao svog mentora i legendu, John-a Digweed-a. Britanska ikona potpisala je BOg-a na svojoj Bedrock etiketi na kojoj se objavljuju ‘Rewired’ i ‘Moonlight’ EP-ovi. 2017.  godina je bila presudna za nastavak njegove priče, budući da je tada BOg  započeo saradnju sa Tim Engelhardt-om na masivnom izdanju  “No More Words” za label Innervisions ,  I njihovu godišnju kompilaciju “Secret Weapons – Part 9”. Takodje izdaje za Diynamic  kompilaciju  “Four To The Floor-10 ” traku  “Why Should” koja je  postala ključna traka Solomunove +1 rezidenture u  klubu Pacha na Ibici. Svojom muzikom koja sada razbija podijume klubova i festivala širom sveta, BOg je učvrstio svoju reputaciju kao  revolucionarni umetnik ogromnog talenta. 2018. godine njegov EP izlazi na lejblovima : Monaberry, Poker Flat i TAU- lejblu koji drže Adana Twins. BOg se takođe pojavio na izdanju Watergate 25  I  Bedrock’s XX 20:18 remiksujući Marst’s-ov hit ‘Insane’. U svom prenatrpanom rasporedu , gigovima od Južne Amerike preko Australije ,Azije, širom Evrope , od Tel Aviva do Moskve , BOg je uspeo da pronadje vremena I poseti Srbiju .

https://www.facebook.com/bogmusic/

https://soundcloud.com/bogmusicoff

Pored Bog-a , treće veče nastupaju   ASAS , Space Motion , a veče otvaraju predstavnici Kragujevačkog lejbla Feel Decimal Black : SALE JANKOVIC B2B PETROVITZ YU .

SPACE MOTION – je jedan od onih producenata na regionalnoj elektronskoj sceni na kojeg definitivno morate obratiti pažnju. Dovoljno je samo reći da njegovu muziku vrte Solomun , Nick Warren i Black Coffee i tu bi smo mogli stati. Njegova muzika predstavlja mešavinu posebne i jedinstvene energije  a njegov “glavni” stil je progressive house, mada u njegovoj produkciji ćete pronaći razne uticaje i afro house i melodic techna. Prekretnica u bogatoj muzičkoj karijeri Space Motion-a bio je njegov LIVE  nastup na najboljem evropskom muzičkom festivalu EXIT-u. Njegove trake  se mogu čuti na popularnim muzičkim stanicama kao što su: Frisky Radio, Eilo, Sense.fm, Insomnia.fm, City beat, Slinky.fm, Dance radio Greece. Space Motion je vrteo u klubovima širom Evrope i Azije, uključujući  VIP room and Queen u Parizu, Yalta club u Sofiji  , klubovima u Nanning-u, Hong Kong-u, Guangzhou-u ,Shenzhen-u ..kao i festivalima : Sziget,Air Nation , EXIT….

https://www.facebook.com/spacemotion/

https://soundcloud.com/spacemotion

ASAS – Denis Mehmedović stoji iza mističnog ASASa I predstavlja  još jedno od imena  Explosive DJ bine na koje takodje trebate obratiti pažnju! Totalno je raspametio sve prisutne na Time:Code w/ ASAS at Allure Hall – eventu , što potvrdjuju I same reči hvale za ovog mladog momka na snimku seta obajvljenog u celosti na Time:Code You tube kanalu. Intriga umesto identiteta,njegova jedinstvenost  koja nije prošla nezapaženo I njegov sjajan osećaj za stvaranje vrhunskog melodic techno zvuka  bili su dovoljni za početak bliske bratske veze sa Mia Mendi duom . Sada je ASAS A&R za njihov Suah lejbl. Deljenje istog mentalnog sklopa mračnih, dubokih, melodičnih i eklektičnih produkcija, stvorio je kompletan rebrand tog lejbla, pri čemu ASAS igra veliku ulogu. Snažno verujući da muzika mora da ima emocije, cilj mu nije da se njegove numere objave na najvećim etiketama, već da se ljudi povedu na putovanje kroz zvučnu simfoniju koju je on sam napravio.

https://soundcloud.com/subjectasas

https://www.facebook.com/subjectasas/

Petrovitz Yugoslavia  – 2012. postaje urednik i voditelj ClubLife RadioShow emisije koja se bavi dešavanjima na klubskoj sceni Srbije i regiona. Nedugo zatim postaje jedan od rezidenata underground klubova SODA i UMK u Kragujevcu i počinje sa prvim nastupima kao warm up DJ na raznim žurkama i festivalima – nastupao je u skoro svim većim gradovima u Srbiji, čuvenim Sarajevskim klubovima Silver & Smoke  i Trezoru, JEMF festivalu u Rumuniji, Exit Festivalu, Love Festu…

https://soundcloud.com/5yu

https://www.facebook.com/PetrovitzYugoslavia1/

SALE JANKOVIC – Sale je muzički entuzijasta koji se bavi elektronskom muzikom još od srednjoškolskih dana kada počinju u njegovom gradu da se i dešavaju prve tehno zurke. Prve ploče je zavrteo sa 17god. dok je još techno kao žanr bio dominantan i izuzetno aktuelan. 2004 upisuje smer Audio i video tehnologije prilikom kojih se okreće ka progressive house zvuku i muzičkoj produkciji. Poseduje par izdanja iza sebe za Fell Decibal Black izdavačku kuću a već je zapao u žižu interesovanja regionalnim DJ-evima koji rado u svojim čartovima objavljuju njegove trake. Danas se njegov izbor muzike zasniva na raznim varijantama house i techno zvuka (deep, tech i progressive). Iza sebe ima tri EP-a : „Polar Bear“ , ”Greeneye girl “ I “Mascarade” za Kragujeva;ki  lejbl Feel Decimal Black

https://www.facebook.com/djsalejankovic/

https://soundcloud.com/salejankovic

Poslednjeg dana festivala , u subotu 22.06.2019. godine, svi ljubitelji techno muzike uživaće u čarima nekih od najboljih reginalnih DJ-eva današnjice , kako po Mixmag Adria časopisu , tako I po njihovoj sopstvenoj produkciji i svim ostalim standardima. Veče otvaraju vlasnici Feel Decimal Label-a iz Kragujevca MARKWOOD B2B HUNCKIE a posle njih nastupa Beogradski DJ i producent SPEEDY – vlasnik Lucky Light etikete , poznat i po Lucky Records Showcase dogadjajima i koji je u Beograd dovodio neke od najvećih imena techno scene .

HUNCKIE – je na DJ sceni Kragujevca više od 19 godina .Počeo je davne 2000-te godine kao resident DJ u Kragujevačkom klubu Kontrast u kojem je proveo 7 godina. Kasnije , postaje jedan od rezidenta kultnog kluba SODA. Radio je sa svim poznatim imenima elektronske muzike iz Srbije I iza sebe ima I zapažene nastupe na nekoliko festivala u zemlji. Poslednjih nekoliko godina bavi se I produkcijom , jedan je od artista Kragujevačkog lejbla Feel Decimal Black , za kojeg i izdaje svoje trake .

https://www.facebook.com/HunckieMusic/

https://soundcloud.com/ivan-hunckie

MARKWOOD – se kao producent može okarakterisati predstavnikom deep scene i vlasnik je Feel Decimal lejbla. Do 2017.godine i osnivanja sopsvenog lejbla , Markwood-ova izdanja su se mogla čuti na izdanjima : Nëim Records – Gvadalahara/Meksiko , Embassy One – Berlin/Nemacka Lany Recordings – Gent/Belgija , Sex Panda White/Ukrajina… Njegova izdanja su vrtela imena kao što su: Miguel Migs, DJ T, M.A.N.D.Y., Paolo Mojo, Someone Else, Amine EDGE, Sasch BBC, Muan, Him_self_Her… Zvuk koji mozete čuti u njegovim setovima se može okarakterisati kao deep tech, bass driven, dark’n’sexy. 2013. godine njegova traka “Let me go”otvorila je sada već nadaleko čuvenu Embassy One ediciju – SOUND OF BERLIN DEEP EDITION na kojoj su se osim Markwooda nalazila i imena poput Tube & Berger-a , Tuccillo, Andre Crom , Tapesh.. Svojim buducim projektima , Markwood očekuje da će uspeti da iznenadi i najozbiljnije ljubitelje muzike.

https://www.facebook.com/MarkwoodNow/

https://soundcloud.com/markwood

SPEEDY – Rođen je u Beogradu 1989. godine i deo je domaće techno scene već 11 godina. Vlasnik vinyl only  techno etikete “Lucky Light LTD” na kojoj je saradjivao sa poznatim svetskim producentima Alexander Kowalski, Petar Dundov, Gary Beck, Marco Bailey, The Advent, Mark Broom. Nastupao je u celom regionu kao i na Amsterdam Dance Events-u, Exit Dance Areni, Švajcarskoj, Nemačkoj, Poljskoj, Španiji, Holandiji… 2010. godine se prvi put pojavljuje na priznatim izdavačkim kućama “Pornographic Records” od Cristiana Varele i “Combination Research” od The Adventa. Delio je pult sa gotovo svim bitnijim techno izvodjačima globalne techno scene: Carl Cox, Umek, Ben Klock, Adam Beyer, Dave Clarke, Jeff Mills, John Digweed, Luke Slater, Oscar Mulero, Ben Sims, Dax J, Alan Fitzpatrick,  Sam Paganini, Dvs 1, Slam, Dj Rush, Gregor Tresher, Cari Lekebusch… Od 2018.godine pokrece novi projekat “Milo Raad” gde belezi prva izdanja za Rebekah-in “Decoy Records” kao i Revolt Records. Pod novim imenom uskoro izlazi i njegov debi album sa 11 pesama u saradnji sa tehno legendom – Alexandrom Kowalskim.

https://soundcloud.com/speedy-lucky-records

https://www.facebook.com/SpeedyLuckyLightLTD/

PETAR DUNDOV – Šta napisati o Petru Dundovu a da već ne znate? Iz godine u godinu ovaj hrvatski DJ i producent ne prestaje osvajati svet svojim nastupima i produkcijom. Petar Dundov je sinonim za muzičkog znalca, bar kada su u pitanju producenti iz regiona. Ako govorimo o elektronskoj muzici, po svom talentu i diskografiji spada među najplodonosnije ne samo hrvatske, već i svetske umetnike. Jedan je od pionira tehno zvuka u ovom delu Evrope, a svoja prva dela izdao je još davne 1993. pod pseduonimom Unreal, da bi potom s bratom Šimunom pokrenuo prvi hrvatski techno live act Brother’s Yard. Nastupao je u Aziji i to u Tokiju i Singapuru, odradio je turneju u Australiji, nastupao u Holandiji, Portugalu, Kanadi, Ibizi i tako bi mogli nabrajati ostatak dana… Naravno, nije nedostajalo i njegovih nastupa u regiji na brojnim party-jima i festivalima poput Dimensionsa i Moondancea, Sea Stara u Umagu, Labyrinth Festivala…klubovima poput Depoa i Boogalooa u Zagrebu, Fabriquea u Banja Luci, Miksera u Sarajevu kao i na brojnim klupskim večerima poput Reform, Bitch Black, Underwater, Casa… Zahvaljujući uspešnim izdanjima, Beatport ga je nominirao za najboljeg techno DJ-a 2016.Dundov je majstor melodičnog progressive-a, iako se bavi i techno produkcijom, oko čega se nikako ne bunimo. Legendarni DJ i producent je i kroz 2018/19. nastavio s odličnim izdanjima od kojih izdvajamo ‘Dalmatina / Once We Were Here’  za njegov vlastiti Music Man Records lejbl te Caper Tran EP koji je napravio u saradnji s Marc Romboy-em za Systematic Recordings.

https://soundcloud.com/petardundov

https://www.facebook.com/dundov/

intervju : https://www.youtube.com/watch?v=Th6DM0TEs_4

SINIŠA TAMAMOVIĆ – je globalno poznati Banjalučanin koji se uz Mladena Tomića krije iza etikete Night Light Records. Iza ovog producenta je toliko dobrih izdanja na odličnim etiketama poput Elevate, Tronic, Transmit Recordings … Njegovo definitivno najuspešnije izdanje  iz 2018. godine je ‘Materials’ EP za Elevate s kojeg su sve tri trake po prodaji pomele njegova ostala izdanja. Spomenućemo još i odličan Green Light EP kojeg je prestižni MixMag Adria smestio na prvo mesto najboljih regionalnih izdanja u novembru 2018. Siniša se može pohvaliti brojnim gigovima u regiji od Zagreba, Rijeke, Bihaća i Banja Luke poput Fresh Wave Festivala, pa do značajnih nastupa u Lisabonu, Amsterdamu (ADE showcase s Mladenom Tomićem), Trstu, Karlsruheu u Nemačkoj, Bukureštu, Atini,  Sofiji , Temišvaru…

https://soundcloud.com/djsinisatamamovic

https://www.facebook.com/djsinisatamamovic/

Avatar photo

Autor: Igor