Autobusi za mamurluk

 

Odlična žurka sinoć, drustvo, zezanje, alkohol, a sutra radite prvu… 🙁 Koliko vam  se to puta desilo?

Zaboravite na kafu, aspirine i masne doručke. Najbolji način da prebrodite mamurno jutro je da se ukrcate u autobus za mamurluke. Ipak, da biste se provozali ovom pokretnom ambulantom, morate biti u Njujorku i imati dovoljno novca da sebi priuštite okrepljujuću infuziju. 

The Hangover Club daje svojevrstan koktel minerala i vitamina, koji “će vam pružiti olakšanje za samo 30 minuta”, a nude i kućne posete. Medicinske sestre onima koji su prethodne noći preterivali u alkoholu daju tečnost obogađenu elektrolitima u tri varijante. Za 165 dolara dobijate paket “Klasik” koji će hidrirati organizam, dati mu potrebne elektrolite i lek protiv mučnine ili bolova. “Super” vam uz sve to daje i dodatnu energiju zahvaljujući vitaminima B kompleksa po 25 dolara višoj ceni, dok “Mega” predstavlja “pun paket” sa tečnim magnezijumom i visokim dozama vitamina C po ceni od 270 dolara. 

Trend pružanja usluga za mamurne ljude započeo je nakon što su lekari širom amerike počeli da idu u kućne vizite kod mamurnih osoba i daju im infuziju. Prekraćivanje mamurluka postalo je toliko popularno, da je otvorena čak i taksi služba, koja mamurne klijente oporavlja dok su na putu ka radnom mestu. Ipak, neki lekari ističu da od takvog “lečenja” nema štete, ali ni koristi i da je infuzija za mamurne podjednako efikasna kao i pileća supa. 
S druge strane, pojedini ističu da previše tečnosti u organizmu može biti opasno i da vitaminske infuzije mogu oštetiti bubrege i jetru, ako organizam pacijenata nije sposoban da preradi višak minerala. 
Možda i najproblematičniji element je to što ovaj trend podržava stav da je moguće piti mnogo alkohola, bez ikakvih posledica. Možda je baš to razlog što se pomami za “autobusima za mamurluke” ne nazire kraj. 

 

 

Izvor: B92

Avatar photo

Autor: Igor