Nagradu je preuzeo njegov otac i održao dirljiv govor.

 

Avicii, koji je preminuo u aprilu 2018., dobio je posthumnu nagradu Grammis u ŠvedskojOtac producenta, Klas Bergling, primio je švedski ekvivalent Grammyu u ime svog sina u Stockholmu.

Avicii, čiji je uzrok smrti bio samoubistvo, osvojio je nagradu Grammis 2012. godine za svoju jedinstvenu pesmu “Levels”.

Prema prevodu švedskih novina Aftonbladet, Bergling je u svom govoru o prihvatanju rekao sledeće: “Kao Timov otac, vrlo sam počašćen što sam dobio ovu veliku nagradu. Tim je bio prijateljska osoba sa smislom za humorom i bio je vrlo ozbiljan, skroman i tvrdoglav poput greha. Kad je reč o muzici, bio je na rubu opsednutosti da bi dostigao optimalno ono što je zamislio.”

Dodao je:Bio je sramežljiva osoba koja nije htela biti u centru pažnje i teško je podnosio svoju zahtevnu ulogu. Imao je potrebu da se povuče, pronađe mir i sebe – nešto sa čime se mnogi mogu poistovetiti.

Aviciijev otac završio je svoj govor suznim obraćanjem pokojnom sinu, rekavši: “Tim, mislimo da će tvoja muzika i dalje živeti i nastavljati oduševljavati ljude“.

Izvor: Mixmagadria

Avatar photo

Autor: Igor