Balkanska ikona tehna Umek pridružuje se Central Dance Event ekipi!

 Balkanska ikona tehna Umek pridružuje se Central Dance Event ekipi!

Jedan od najvećih regionalnih izvođača svih vremena – Umek, vraća se u Beograd nakon šest godina pod poslednjeg nastupa i pridružuje se lajnapu devetog izdanja Central Dance Eventa, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd.

Međunarodno priznat di-džej i producent, sa karijerom dugom skoro tri decenije, Umek je jedan od miljenika beogradske publike. Poznat je po hitovima kao što su “Lanicor” i “Posing As Me”, izdavačkim kućama Recycled Loops, Consumer Recreation i 1605, kao i radijskoj emisiji “Behind The Iron Curtain with Umek”.

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 u prodaji je putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo ceni od 4490 dinara za parter i 5490 dinara za VIP galeriju.

Legendarni Umek odgovoran je za stvaranje elektronske scene u rodnoj Sloveniji, isprva kroz organizovanje ilegalnih rejvova, postao je zaslužan za popularizaciju elektronske muzike na ovim prostorima. Kasnije je prepoznat kao jedan od najtraženijih izvođača svetskog ugleda i svojevrsni ambasador tehno zvuka. Probojem na globalnu scenu, Umek je definisao slovenački tehno zvuk i širom sveta postao poznat kao “otac slovenačkog tehna”.

Davne 1999. godine osnovao je tehno lejblove Recycled Loops sa kolegom Valentinom Kanzyanijem, kao i i Consumer Recreation. Tri godine kasnije napravio je podlejbl Earresistible Musick, dok je 2007. godine pokrenuo veliku izdavačku kuću 1605

Na Beatportovoj dodeli nagrada 2010. proglašen je najboljim tehno izvođačem, dok je 2013. godine na EMPO dodeli nagrada odneo istu titulu. Na International Dance Music Awardsu osvajao je priznanja za najbolju tehno numeru, kao i tehno i tek haus izvođača. Objavljivao je singlove i remikse za Spinnin’ Records i Ultra Records, ali se 2015. godine vraća svojim korenima i mračnijem tehno stilu, kao i svom alijasu Zeta Reticula. Od tada muziku objavljuje uglavnom na svom lejblu 1605, za koji izdaju i DJ Rush, Mark Knight, Joey Beltram, The Advent i mnogi drugi mladi i talentovani artisti koje Umek podržava i na taj način im pomaže da se domognu globalne di-džej scene.

Sa preko 100 nastupa godišnje, Umek koketira sa raznim formama, od andergraund berlinskih klubova, do najvećih festivala kao što su Tomorrowland, Awakenings, Time Warp, Creamfields ili Electric Daisy Carnival.

Avatar photo

Autor: Igor