Belgrade Techno Festival u Barutani 16. i 17. septembra

 

Barutana će još jednom biti mesto na kom će se okupiti pravi ljubitelji tehno žanra. U petak 16. i subotu 17. septembra, na najlepšoj beogradskoj pozornici pod vedrim nebom desiće se prvi po redu Belgrade Techno Festival, koji će na istom mestu okupiti najveće fanove tehno zvuka i najbolje domaće tehno DJ-eve i producente.

Od čuvene “Industrije”, preko “Bejsmenta” pa do Barutane, Beograd je oduvek negovao tehno kulturu i njene “hramove” – klubove u kojima se uvek kvalitetno rejvovalo sve do jutra. Novu priliku da uživaju u svom omiljenom žanru imaće svi tehno fanovi već 16. i 17. septembra u beogradskoj Barutani na prvom ikada all-techno festivalu u Beogradu. Biće to događaj koji je naša prestonica sasvim sigurno zaslužila, na mestu koje ga itekako zaslužuje i sa apsolutno ludim lajnapom, koji još uvek nije u potpunosti poznat. Organizatori će polako otkrivati imena izvođača koji će nastupiti na najavljenom spektaklu, a nekolicina za sada poznatih imena potvrđuje da će ovo biti jedan od najboljih tehno lajnapa ove godine!

Do sada je otkriveno da će na BTF-u sigurno nastupiti Mark Wee, Filip Xavi, Speedy, Alexandar Ivkovic i Luka Concrete. Mark Wee je jedan od pokretača domaćeg techno zvuka i čovek sa bogatom karijerom tokom koje je bio rezident u sada već epskim beogradskim klubovima poput Industrije, Akademije i Plastika. Ostatak ekipe je podjednako važan sastojak u magiji domaće tehno scene – Speedy je vlasnik techno etikete Lucky Light LTD, gde u saradnji sa poznatim svetskim velikanima techno scene objavljuje svoju muziku, Filip Xavi je delio scenu sa techno velikanima poput Rodhada, Surgeona i Oscara Mulera, Aleksandar Ivković je nezaobilazni činilac tehno scene još od sredine devedesetih, a Luka Concrete, kako mu DJ ime i kaže, stoji iza legendarne domaće tehno DJ organizacije “Concrete”.

Uskoro će biti objavljen ostatak lajnapa prvog Belgrade Techno Festivala, a do tada pratite Barutana Facebook stranicu i BTF event za najsvežije informacije u vezi sa ovim događajem na koji je Beograd dugo čekao. Uskoro stižu informacije o prodaji karata, obavezno ostanite uz BTF jer je spremio još mnogo iznenađenja.

 

Avatar photo

Autor: Igor