BICEP PREDSTAVILI ‘AMBICIOZNI’ CHROMA PROJEKT KAO I NOVI SINGL!

 BICEP PREDSTAVILI ‘AMBICIOZNI’ CHROMA PROJEKT KAO I NOVI SINGL!

Bicep su otkrili svoj novi “ambiciozniCHROMA projekt, koji uključuje label, seriju događaja, hibrid A/V Show i još mnogo toga. Nakon što su već najavili vizuale CHROMA pred brojnom publikom na rasprodanom Drumshedsu prošle godine, dvojac iz Belfasta podelio je više detalja o novom projektu, uključujući i novi singl ‘CHROMA 001 HELIUM‘, debi izdanje na CHROMA labelu.

Bicep, aka Matt McBriar i Andy Ferguson, opisali su smer novog labela kao “fokusiranog na underground“, želeći istražiti širi niz žanrova i inspiracije i pružiti “up-to-date” prikaz njihovih trenutnih ukusa. A evo što su rekli u izjavi: “Sve smo više želeli pokazati zaokruženiju sliku onoga što radimo u studiju. Radimo puno više hard techno muzike, ambienta i raznih drugih stilova koji se zapravo ne uklapaju u ‘Bicep’ zvuk, a koji često nikada ne ugledaju svetlost dana.”

“Jedinstveni” vizualni identitet CHROMA dizajniran je u saradnji sa Davidom Rudnickom i njegovim Terrain Studioom, a zatim se prilagodio za A/V live format sa Bicep live umetnikom, Zakom Normanom. Par je odabrao Rudnicka jer dele “puno istih nadahnuća u svetu dizajna i kulture,” želeći uneti “jedinstveni jezik” CHROMA projektu.

Novi singl ‘CHROMA 001 HELIUM’ napisan je “posebno” nastup dvojca u londonskoj palati Alexandra 2022. godine, otkrili su. “Show se u određenim delovima činio malo previše slatkim i želeli smo dodati malo borbenosti u show.” Ferguson i McBriar rekli su da je zato singl “malo mračniji i više fokusiran na klub od većine naše muzike koju smo objavili u poslednjih nekoliko godina. Iako je to zapravo prilično fer prikaz onoga što slušamo i vrtimo u našim DJ setovima.”

Iako su već najavljeni brojni CHROMA nastupi, uključujući setove na Coachelli i Dekmantelu, nova najava pojašnjava formu koji će imati njihovi hibridni A/V DJ nastupi. Opisani kao više “hibrid između DJ seta i Livea”, Ferguson i McBriar najavili su da će se CHROMA Liveneprestano razvijati i menjati iz nedelje u nedelju, uz puno više eksperimentisanja.”

Poslušajte novi singl ‘CHROMA 001 HELIUM‘ u nastavku.

IZVOR: mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor