Biskup šalje 300 monaha na veliki tehno parti da tamo pripovedaju o veri

Biskup šalje 300 evangelizatora (monasi koji pripovedaju veru) na veliki techno party da tamo pripovedaju o Isusu. Glavni je organizator ove evangelizacije je biskup koszalinsko-kołobrzeski Edward Dajczak, koji i predvodi ovaj duhovni seminar, a pripreme za ovaj zahtevni zadatak uveliko traju.

Ovaj vikend u poljskom gradu Kołobrzegu, na obali Baltičkog mora, održaće se veliki techno festival na kojem će se okupiti desetine hiljade mladih iz zemlje i inostranstva. Osim ravera i srodnih im ih subkultura, za “žestoki” vikend priprema se i nešto drugačija omladina – oko 300 katoličkih vernika koji će doći na festival i tamo evangelizirati i pripovedati o Isusu započeli su juče duhovne vežbe na kojima se pripremaju za taj nimalo jednostavan zadatak.

Biskup Dajczak je i u prošlosti bio duhovni mentor ovakvih akcija, pa je i osmislio takozvani “Przystanek Jesus“, akciju u sklopu kojih mladi monasi dolaze na veliki rock festival Przystanek Woodstock i tamo razgovaraju sa mladim posetiocima o veri i Isusu. Rezultat je često zapanjujući – evangelizatori pričaju o velikom broju mladih koji se nakon dugih godina okretanja od Crkve ispovedaju i primaju pričest, ili prvi put u životu odluče slediti Isusa. Nekada se dogodi i da naprosto samo slušaju o Bogu i Njegovoj ljubavi, bez ikakve vidljive promene, ali plodovi dolaze kasnije i oni o tome svedoče.

Sada je biskup Dajczak odlučio evangelizatore poslati i na techno party, gde je zahtev još teži za evangelizaciju i gde ima još više alkohola i narkotika koji su neizostavan deo techno subkulture.

Izvor: Bitno.net

 

Avatar photo

Autor: Igor