Bjarki, Bambounou i Pessimist preradili Francois X

Francois X će nam 25. novembra predstaviti “Irregular Passion ReshapeLP od 11 traka koji predstavlja obradu njegovog istoimenog album i koji će biti dostupan na njegovom lejblu Demented.

Originalno full-length izdanje, koje je izbačeno 2018. godine istraživalo je teme euforije i melanholije. Sa “Blade Runner” zvučnim scenama i klupskim numerama, francuski producent je radio sa raznim žanrovima i referencama, držeći komad zajedno s kinematografskom i hedonističkom atmosferom.

Sa ovo izdanje, Francois je pozvao dosta prijatelja, umetnika, kako već ostvarenih, tako i novajlija, sa ciljem da zajedno izgrade zajednicu istomišljenika koji odvažno predstavljaju ono što Demented zapravo i jeste i da zajedno ponovo ožive trake albuma. Neki od umetnika koji su učestvovali u ovom projektu jesu i Bjarki, Anthony Linell, Bambounou i Pessimist.

Želeo sam potpunu prepravku svog albuma, koja obuhvata veliki spektar različith muzičkih pravaca. Dobar prikaz onoga što je Demented XXX zaista. Važna stvar za mene je bila ta da moj originalni materijal ima neke stvarno velike transformacije, na neki način to je kompletan novi album. – izjavio je Francois X.

Tracklist:

01. Blurry Youth (Elise Reshape)
02. Slave No Slave (Bambounou Reshape)
03. Falling For Her (Prequel Tapes Reshape)
04. Blurry Youth (Bjarki Transformer’s Reshape)
05. Absolute Therapy (Pessimist Reshape)
06. Down Under (Anthony Linell Reshape)
07. Shamefaced (Valentino Mora Cosmic Trance Rephase)
08. Absolute Therapy (In Aeternam Vale Alternative Reshape)
09. Absolute Therapy (Redshape’s Dusty Dub)
10. Dirty Chat (Yotam Avni Interpretation)
11. Absolute Therapy (In Aeternam Vale Interpretation) Digi Only
12. Dirty Chat (Yotam Avni Mon Frere Interpretation) Digi Only

 

Irregular Passion Reshape” će biti dostupan 25. novembra kako u digitalnom formatu, tako i na vinyl-ima. A u međuvremenu, na linku ispod možete poslušati kako zvuči originalni album, ukoliko već niste.

 

 

IZVOR: XLR8R

Avatar photo

Autor: Igor