Bjarki, Dr. Rubinstein, SNTS i Vatican Shadow dolaze na No Sleep Novi Sad!

 

Dve od ukupno pet noći na No Sleep Novi Sad, kultnoj bini Exita, već su izašle sa svojim adutima, ali je londonski Avant Garde rešio da ih prati i podigne ulog!

 

U subotu, 8. jula u dubokom rovu iza Arene, u duhu partnera večeri, čeka nas zaista avangardna tehno noć sa sedam vrhunskih nastupa! Ekipi u kojoj se već igraju Function, Dax J, Voiski, Antigone, Francois X, Charlotte de Witte i brojni drugi, u subotu pridružiće se još Bjarki, Vatican Shadow, SNTS, Dr. Rubinstein, Monosaccharide, Modulism i Marko Felinger! Krajnje neobičan biće složeni live šou koji specijalno za EXIT u krajnoj tajnosti priprema islandski benger Bjarki!

Ukoliko niste bili u potpunom mraku, mogli ste da zapazite da su Bjarkijevi skorašnji nastupi bili dosta, pa recimo… iščašeni. Od rasplesanih kiklopa do skakutavih vanzemaljaca i ortaka po imenu Johnny Chrome Silverkoji uz Bjarkija na sceni pleše u hromiranom kostimu od likre, samo su delić slike onog što nas čeka. Nečeg što će preplaviti YouTube već istog jutra! Sam Bjarki pred ovu pravu rejversku epopeju kratko poručuje: Egzite, nema kompromisa

Kao da ovo nije bilo dovoljno za tetoviranje datuma na čelo, iste noći konačno na tvrđavu stiže i nojzerska ikona Vatican Shadow! U pitanju je izuzetni live tehno projekat multimedijalnog američkog umetnika Dominica Fernowa, dobro poznatog muzičkoj javnosti pod imenom Prurient! Najrazornije oružje berlinske Berghain porodice upravo je za Ostgut Ton objavio novi maksi singl Rubish of the Floodwaters na čijem se omotu, kao otvoreni protest ratnim dejstvima na Bliskom istoku nalaze fotografije izbegličkog kampa u Solunu. Iz Berlina nam dolazi i nova senzacija o kojoj bruji ne samo globalna tehno prestonica, već i svi vodeći festivali ove godine – Dr. Rubinstein! Doktorka iz Tel Aviva ruskih korena, za jutarnje sunce na tvrđavi prepisala je intenzivnu esid- hipnozu po uzoru na hvaljeni Resident Advisor miks koji joj je doneo pravu eksploziju na svetskoj sceni uključujući i poziv Marcela Dettmanna da zajedno nastupe na ovogodišnjem Sonaru!

Nakon što su objavljena već dva izuzetno snažna zatvaranja, kada će u petak od 6 do 8 jutro da nastupa furiozni Dax J, te u nedelju kada će finalna tri sata zajedno da vrti moćni tandem Antigone i Francois X, na tvrđavu stiže još jedan udarni closing set: Mračni tehno princ SNTS dolazi na EXIT!

Maskirani mistik iz Berlina dolazi obavijen velom tajne sa dvočasovnim hibridnim setom i muzikom koju će biti moguće čuti samo na ovom specijalnom jutarnjem okupljanju. Specijalni i potpuno analogni live nastup sastavljen od neiscrpne produktivnosti u studiju, donosi i beogradski duo Monosaccharide. Njihov prvi album objavljen je na etiketi Exit Music, a novi materijal koji se nakupio u proteklih godinu dana, dovoljan je za još najmanje tri izuzetna albuma! Čast da pre njih pokrenu celu noć imaće Ben Prince, osnivač klupskog brenda Avant Garde, koji će nastupiti pod svojim mračnim alijasom Modulism, dok će pre njega prvi za DJ pult stati osiječka deep techno vedeta Marko Felinger.

No Sleep Novi Sad pres. Club-Partners at EXIT 2017: 

Ovogodišnje No Sleep žurke u Londonu, Briselu i Glazgovu!

No Sleep Novi Sad bina i ove godine će svake noći na EXIT festivalu publiku uvoditi u drugi svetski klub! Nakon što su prošlih godina #NSNS pohodili vodeći klubovi Tresor, Nitsa, Concrete Grelle Forelle, Drugstore i 20/44ove godine, na spisku smo i za Sub Club iz Glazgova, Fuse iz Brisela, londonski Avant Garde i pariski Concrete.

Nakon Beograda, Barselone i Beča, ove godine održani su i prvi No Sleep događaji u Briselu i Glazgovu. U klubu Fuse 28. aprila nastupile su Rebekah, Charlotte de Witte i naša Tijana T, dok je sinoć u Glazgovu u Sub Clubu nastupila čikaška house diva Honey Dijon uz legendarni tandem Harri & Domenic, čija je Subculture rezidencija sa 25 godina bez prestanka najduža na svetu! Već 2. juna čeka nas No Sleep London žurka u kultnom klubu Corsica Studios, na kojoj će nastupiti Fort Romeau, Jenifer Cardini i Man Power!

Ove godine nas čeka i prvo morsko izdanje No Sleep bine na Sea Dance festivalu na kojoj će pored ostalih nastupiti i rezidenti Berghaina, Etapp Kyle i Kobosil, te Amelie Lens, Space Dimensions Controller, South London Ordnance, Filip Xavi, Insolate, TKNO i drugi!

Avatar photo

Autor: Igor