BLINK 182, CEE LO GREEN I FEDDE LE GRAND – NOVA IMENA NA SZIGET FESTIVALU!

Nakon mnogo godina iščekivanja, jedna od najpopularnijih američkih pop – punk grupa, Blink 182 konačno će nastupiti na Sziget festivalu ove godine. Osvrnuvši se na karijeru, koja traje više od 20 godina – ovaj trio iz Kalifornije prodao je milijune ploča i ima bezbroj obožavatelja diljem svijeta. Nakon kratke pauze grupa se vratila na scenu, a posjetitelji Sziget festivala tako će konačno imati priliku da čuju neke od najpopularnijih punk himni iz kasnih 90-ih te ranih 2000-ih kao što su All The Small Things, First Date, I Miss You, Stay Together For The Kids i The Rock Show.

  

Dobitnik Grammy nagrada (pet puta!) – Cee Lo Green je jedan od najkarizmatičnijih izvođača današnjice, kultni kantautor s osebujnim glasom, kreativni producent kao i filmska zvijezda. Njegova izvođačka snaga proizlazi iz sposobnosti miješanja hip-hop glazbe s elementima soul-a tvoreći tako seksi i moderan R & B. Njegove pjesme zauzele su vodeća mjesta na glazbenim ljestvicama gradeći tako milijunsku bazu obožavatelja. Sigurni smo da će se na  glavnoj pozornici Sziget festivala osjećati kao kod kuće!

Jimmy Eat World započeli su svoju karijeru iz gradića Mesa u Arizoni. Ubrzo postaju popularni sa svojim catchy rock glazbenim stilom. Njihovo najuspješnije izdanje, Bleed American – bilo je objavljeno 2001.g a sadržavalo je više hit pjesama kao i najpoznatiju uspješnicu The Middle. Na njihovom nastupu na Sziget festivalu možemo očekivati da će nas počastiti pjesmama sa njihovog osmog studijskog albuma Damage .

Benjamin Griffey aka Casper je talentiran i popularan njemački reper, pjevač i tekstopisac. Tajna njegove izvedbe leži u njegovoj raznolikosti. Ne sputavaju ga nikakova ograničenja ili dijeljenje različitih glazbenih žanrova, on miješa svoje glazbene utjecaje potpuno spontano i slobodno. Sigurno ćete osjetiti ono “nešto“ na njegovom koncertu: u rasponu od old-school hip -hop do rock-a, a sve u kombinaciji s vrlo kritičkim i promišljenim tekstovima.

A Day To Rememeber  je konstanta na svim svjetskim festivalima koji su specijalizirani za heavy žanrove. Njihova je glazba mješavina hard driving metalcore te pop – punk. Zajedno sa svojim energičnim scenskim nastupom će istisnuti sve rezerve iz tijela prisutnih posjetitelja. Grupa je do sada objavila pet albuma, a na Sziget festivalu će predstaviti svoj ​​zadnji album Common Courtesy.

Posljednje najavljeno ime, ali svakako ne i najmanje važno je Fedde le Grand koji predstavlja tzv.“Dutch e-music scene“. Nagrađivani glazbenik i producent jedan je od najpoznatijih DJ-a u Nizozemskoj no njegovo ime isto tako visoko kotira i na međunarodnoj razini što potvrđuje stalna prisutnost na poznatoj DJ Mag Top 100 ljestvici, a njegove pjesme – kao i remix-evi – izuzetno su popularani na tzv “World Wide Web“ kao i izvan nje.

Avatar photo

Autor: Igor