Bonobo, David Rodigan i Outlook Orkestar otvaraju 11. Outlook festival u pulskoj Areni

 

Najveći evropski festival bass muzike i soundsystem kulture vraća se 11. put na hrvatsku obalu, tačnije na tvrđavu Punta Christo pored Pule, koja će ugostiti najznačajnija imena iz sveta grime, dubstep, reggae, hip-hop, dub i garage muzike. Kao i svake godine Outlook će biti otvoren spektakularnim koncertom u dve hiljade godina staroj pulskoj Areni.

U novu dekadu Outlook festivala uvesće nas tako Sir David “RAM JAM” Rodigan MBE koji će zajedno s 20- članim Outlook Orkestrom izvesti muziku koja je obeležila 40 godina karijere ovog legendarnog radijskog voditelja. Očekuje nas i uvek magični britanski producent Bonobo te mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus.

U sredu, 5. septembra 2018., pulski amfiteatar biće domaćin Bonobu – maestru ambijentalne muzike koji će uživo izvesti njegov poslednji i cenjeni album “Migration”, njegov najozbiljniji i najzahtevniji album do sada. Serija rasprodatih koncerata na zadnjoj turneji podigla su Bonobov status u sami vrh elektronske elite. Zamagljivanjem granica između trip-hopa, popa i plesne muzike sa snažnim uticajem simfonijske muzike, album “Migration” još je jedan dokaz Bonobovog uspešnog balansiranja između žanrova koje usavršava zadnjih 15 godina. Bonobo je u estetici svoje muzike vođen emocionalno nabijenim kinematografskim trenucima, svoje blažene ritmove spaja sa zasićenim žičanim instrumentima i bubnjevima pod jazz uticajem. Bonobov univerzalni muzicki jezik i atmosfera koju stvara biće savršena muzicka podloga za početak još jednog Outlook festivala.

 

Za koncert otvorenja jedinstvena muzicka ličnost David ‘Ram Jam’ Rodigan udružio je snage sa Outlook Orkestrom kako bi obeležio četrdeset godina karijere kao kustos, radijski voditelj i DJ. David Rodigan možda je i najveći znalac bass muzike koji pomno prati njen razvoj od prvih ska i rocksteady uspešnica pa sve do današnjeg dancehall i jungle zvuka. Dugogodišnji član Outlook porodice, Rodigan se udružio sa moćnim orkestrom kako bi predstavio spektar starih i novih pesama koje su bile značajne za festival, ali za sam razvoj soundsystem kulture. Nakon rasprodatih koncerata Outlook Orkestra u Bristolu i Londonu, Rodigan će Orkestru dodati svoj jedinstveni pečat, a pridružiće mu se još niz gostiju koji će biti uskoro objavljeni. Povrh ovih velikih imena na velebnu pozornicu Arene popeće se mladi i zapaženi hip-hop/soul duo Children of Zeus koji stižu iz Manchestera.

 

Prve regionalne ulaznice ranograbilice po najpovoljnijoj ceni za veliki koncert otvorenja 11. Outlook festivala stigle su u prodaju i mogu se kupiti po ceni od 240 kuna na ovom linku te na svim Entrio prodajnim mestima. Za Više informacija o Outlook Areni pridružite se Facebook eventu Outlook Arene 2018.

Outlook festival nastaviće se na tvrđavi Punta Christo od 6. do 9. septembra, a prve i najpovoljnjije ulaznice mogu se naći na ovom linku te na svim Entrio prodajnim mestima. 

Avatar photo

Autor: Igor