BONOBO NAJAVIO NOVI ALBUM, ZVAĆE SE ‘FRAGMENTS’

 BONOBO NAJAVIO NOVI ALBUM, ZVAĆE SE ‘FRAGMENTS’

To mu je prvi album nakon četiri godine a uskoro ide i na svetsku turneju.

Bonobo se vratio nakon četiri godine s novim albumom s 12 traka, ‘Fragments’. Producent rođen u Brightonu zadnji je album, ‘Migration’, objavio 2017. godine a ovaj novi izaći će na Ninja Tuneu 14. januara. Uz najavu albuma stiže i vest o svetskoj turneji u sklopu koje će Bonobo nastupati na čak 40 lokacija.

‘Rosewood’, uvodna traka sa novog albuma, upravo je objavljena. Novi singl prati video autora Neila Kruga, koji je takođe zaslužan i za artwork i cover albuma ‘Fragments’ i ‘Migration’.

Bonobo – pravog imena Simon Green – na novom albumu udružio se sa umetnicima kao što su Joji, Jordan Rakei, Jamila Woods i Kadhja Bonet “Znao sam da imam glavnu stvar, znao sam kako će sve to zvučati”, rekao je Green o novom projektu nakon što je sa kanadskom pevačicom Jamilom Woods napravio stvar “Tides”. Za album kaže da je introspektivan i da odražava njegovo vreme koje je proveo sam tokom lockdowna: “Ponovno sam se setio koliko volim gužvu i kretanje te ljude koji se međusobno povezuju”, rekao je Green.

Od februara do kraja marta Bonobo će imati 22 koncerta u SAD-u i Kanadi a sledeći mesec ga očekuju nastupi u Evropi. Bonobova svetska turneja uključuje i tri londonska datuma u Royal Albert Hallu, kao i koncerte u Manchesteru, Brightonu, Birminghamu, Leedsu i Nottinghamu ali i u Nemačkoj, Austriji i Holandiji. Ako vas zanimaju ostali datumi i lokacije turneje, proverite OVDE.

U nastavku pogledajte listu pesama na albumu ‘Fragments’, naručite ga OVDE te pogledajte video za singl “Rosewood”.

Lista pesama:

1. Polyghost (feat. Miguel Atwood-Ferguson)
2. Shadows (feat. Jordan Rakei)
3. Rosewood
4. Otomo (feat. O’Flynn)
5. Tides (feat. Jamila Woods)
6. Elysian
7. Closer
8. Age of Phase
9. From You (feat. Joji)
10. Counterpart
11. Sapien
12. Day by Day (feat. Kadhja Bonet)

Izvor: Mixmagadria.com

Avatar photo

Autor: Igor