BRIAN ENO DIZAJNIRAO PSIHODELIČNI GRAMOFON KOJI MENJA BOJE!

 BRIAN ENO DIZAJNIRAO PSIHODELIČNI GRAMOFON KOJI MENJA BOJE!

Limitirana serija neonskih gramofona kreirana je u saradnji sa galerijom Paul Stolper.

Legenda ambijentalne muzike Brian Eno u saradnji je sa galerijom Paul Stolper kreirao limitiranu seriju neonskih gramofona koji menjaju boje dok sa njih svira muzika. Ovaj se kolekcionarski primeak za sada može nabaviti samo putem direktnog upita na sajtu galerije, što implicira da cena baš i nije za svačiji džep.

Ovaj psihodelični spoj zvuka i slike zapravo je umetničko delo samo po sebi pa skoro da i nije nužno koja muzika svira s ovoga nesvakidašnjeg gramofona, čiju je svetlost Eno opisao kao takvu da je se umalo “pa može dodirnuti, kao uhvaćenu u oblaku pare”.

“Jedan od velikih proboja evolucijske teorije je mogućnost početka s malim stvarima koje onda postaju kompleksne. Ovo je vrlo intuitivno – to je jedna od onih stvari koje ljudski mozak na prvu ne može potpuno shvatiti. Nema smisla sve dok to ne vidite. Ideja je da ova mala stvar, koja ne može sadržavati previše instrukcija, stvara ovaj vrlo kompleksan i isprepleten svet. Ono što volim kod ovog komada umetnosti je što upravo to dokazuje”, malo se filozofski opustio jedan od najvećih intelektualaca moderne muzike.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor