Britanski techno veteran Perc nastupa ove subote u Beogradu!

Britanski techno veteran Perc nastupa ove subote u Beogradu!

Perc, jedna od ključnih figura globalne techno scene, donosi ove subote u Hangar Stage 3 u Luci Beograd svoj mračni hipnotički techno zvuk i unikatan klupski doživljaj. Domaću podršku za DJ pultom pružiće mu Mita Concrete i Alexandar Ivković u specijalnom b2b setu sa Mihajlom.

Perc je osnivač čuvenog Perc Trax lejbla, a proteklih godina nastupao je u gotovo svim najznačajnijim svetskim klubovima i festivalima, od Berghaina, Fabrica, Tresora, Fuse-a, Space-a Ibiza, Concrete-a, Unita, pa do Awakeningsa, Glastonbury-ja, Unpolisheda, Majdaya, Reaktora, Unsounda, Doura, Soenda-e, 10 Days Offa i drugima. Ovaj britanski producent i DJ izdvojio se kao istaknuti techno izvođač današnjice, a njegova izdanja mogu se naći i na etiketama poput CLR, Electric Deluxe, Pole Group, Kompakt, Drumcode, Stroboscopic Artefacts, Ovum.

Njegovu muziku mnogi opisuju kao fuziju modernog techno zvuka i iskusno probranih traka njegovih kolega i prethodnika, neka vrsta superlativnog techno zvuka, dok on opisuje svoj zvuk kao techno sa industrijskim nijansama, mešavinu 4/4 i broken beata, proglasivši se ljubiteljem ranog industriala i post punka.

Dok je studirao za inženjera zvuka na Univerzitetu Njukasl, pod uticajem Carla Coxa i Jeffa Millsa počeo je da producira techno. Ubrzo nakon završetka studija preselio se u London i počeo da nastupa pod pseudonimom Perc.

Prvi singl „I Make Nuclear“ objavio je 2002. godine, a tokom druge polovine dvehiljaditih njegov lejbl Perc Trax se se izdvojio kao izvor mračnog i hipnotičkog techna. U tom periodu Perc je objavio „Throb“, „Submit“ i „Monad V“, koji su ga pozicionirali među fanovima techno zvuka. 

Percov debi album „Vicker & Steel“ objavljen je 2011. godine. Nakon žurki u Njujorku, Tokiju i Londonu, album je zadobio niz pozitivnih kritika u medijima koji se bave elektronskom scenom, ali i u nacionalnim medijima u Velikoj Britaniji. Naredni album „The Power & The Glory“ je stigao do još šire publike. Sa njegovog LP-ja „Bitter Music“ 2017. godine se izdvojila najveća traka u njegovoj karijeri „Look What You Love Has Done To Me“, koja je bila jedna od najviše puštanih numera te godine. 

Perc je krajem prošle godine objavio novi EP „Greed Dance“, a ove godinu upotpunio je izdanjima za Possession, RAV i singlom „Dirt“ na Perc Traxu i remiksom hardcore klasika „Pitch-Hiker“.

Ulaznice za Percov nastup dostupne su po promo ceni od 990 rsd za regularne i 1490 rsd za VIP onlajn na Cooltix.rs i putem prodajnih mreža Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Avatar photo

Autor: Igor