burn Residency: Dusan Lazovic ucestvovao u finalu svetskog DJ takmicenja na Ibici!

Najveće svetsko DJ takmičenje „burn Residency“ na Ibici zavšreno je u nedelju kada su finalisti iz 18 zemalja proveli dve nedelje učeći od najvećih DJ zvezda koje su ocenjivale njihov talenat tokom svakodnevnih izazova. Predstavnik Srbije, koja je izborila svoje mesto u završnici ovog prestižnog događaja, Dušan Lazović, napravio je svoje prve korake na međunarodnoj sceni i stekao neprocenjiva iskustva.

Velika mi je čast sto sam imao priliku da steknem nova prijateljstva sa ostalim takmičarima i ponosim se sto sam bio deo burn Residency takmičenja. Ovo je bilo neverovatno iskustvo koje mi je promenilo život i dalo motivaciju da nastavim da se bavim ovim poslom. Hvala burn-u!“, reči su mladog disk džokeja nakon povratka sa Ibice.

Finalisti takmičenja, koje je počelo 21. juna, bili su dve nedelje u tzv. „Bootcamp“-u gde su slušali predavanja mentora, svetski čuvenih DJ zvezda kao što su Carl Cox, Marco Bailey, Tom Novy i John Digweed. Takmičari su talenat iskazivali kroz dnevne zadatke poput onih da produciraju remiks čuvenog Pete Tonga, jednog od vodećih mentora ovog takmičenja! Pored testova tehnike za miks pultom i ukupne interakcije sa publikom, takmičari su dobili uvid i u poslovni deo muzičke industrije, poput rada sa buking agencijama, kreiranja sopstvenog brenda žurki ili osnivanja izdavačke kuće. Na svetskom burn Residency finalu, Dušan Lazović i drugi takmičari su bili gosti nekih od najpopularnijih klubova kao što su Privilege, Cafe Mambo, Sankeys i Zoo Project.
„Izdvojio bih Viva Warriors Night u klubu Sankeys gde su nastupali Robert Dietz i Steve Lawler, a pored klubova imali smo priliku da uživamo u atmosferi Cafe Mamba uz predivan zalazak sunca“, dodaje naš predstavnik i kaže da je na njega najveći utisak ostavio glavni mentor ovog takmičenja Phillipp Straub „Od njega sam najviše naučio, bio je mentor u pravom smislu te reči. Imao sam priliku da upoznam i prave legende elektronske muzike kao sto su Carl Cox, Pete Tong, Marco Bailey, John Digweed i Jay Lumen koji su nam držali predavanja i dali veoma praktične savete“.

Avatar photo

Autor: Igor