BURNING MAN NAJAVIO TEMU ZA 2021. GODINU!

 BURNING MAN NAJAVIO TEMU ZA 2021. GODINU!

Još pre nekoliko nedelja, činilo se kako bismo i ove godine mogli ostati bez kultnog festivala Burning Mana – 18. tog februara organizatori su na blogu Burning Man Project objavili kako naprosto ne mogu objaviti mnogo detalja o ovogodišnjem izdanju jer je jednostavno bilo “prerano za donošenje ikakvih odluka”. Ove nedelje, međutim, pojavila se doza optimizma jer je nekidan objavljena tema zajednice Burning Mana za 2021. godinu!

Terra Incognita, latinski za nepoznatu zemlju, čini se kao neverovatnim spletom okolnosti dosad još neiskorišćena tema za Burning Man, čiji su posetioci odlaskom u Nevadu i svojim životnim stilovima oduvek zapravo i istraživali nepoznato i pomerali granice. “Ovogodišnja tema je poziv da izađemo iz kolektivne izolacije, da istražimo nepoznate konture promenjenog sveta, da ponovo izmislimo sebe, svoju zajednicu i svoju kulturu na načine koji nisu bili mogući prie ovog perioda pošasti i pauze”, napisao je na blogu Stuart Mangrum, direktor Filozofskog centra Burning Mana.

Nažalost, epidemiološke su okolnosti još uvek takve da i dalje nije izvesno postoji li šansa da se zajednica ove godine ponovo okupi u Black Rock Cityju, što Mangrum naglašava opisujući “žudnju za ponovnim povezivanjem nakon grozne godine”“Novo doba istraživanja nije gonjeno snovima o pokoravanju, nego strašću o ponovnom otkrivanju sebe i drugih u radikalno izmenjenoj psihičkoj i društvenoj okolini”, dodao je u postu koji ceo možete pročitati ovde.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor