BURNING MAN OTKRIO TEMU ZA 2022. GODINU – “WAKING DREAMS”

 BURNING MAN OTKRIO TEMU ZA 2022. GODINU – “WAKING DREAMS”

Najavivši temu, organizatori su tako i potvrdili planove o povratku u Black Rock City sledeće godine.

Naučno-fantastični sajam neprilagođenih i neuklopljenih Burning Man najavio je svoju temu za izdanje 2022. godine, a ona glasi – “Waking Dreams”“Istražiće transformativnu moć snova, kako doslovnu tako i metaforičnu, i slaviti sanjare koji će tu potentnu energiju kanalizovati u otvarajuće, često nestvarne, a nekad i načine koji menjaju živote”, objavila je organizacija.

Stuart Magnum, direktor Filozofskog centra projekta Burning Man, u dugačkom je postu objasnio kako su snovi i surealizam oduvek igrali zapažene role u celokupnom iskustvu Burning Mana, ali nije detaljizirao kako će se spomenuta tema odvijati tokom dugodišnjeg eventa, za koji se nadamo da neće morati biti otkazan poput dva prethodnika – kada se hiljade ljudi u Nevadi okupe sledeće godine, proći će pune tri godine od prethodnog službenog Burning Mana.

Naravno, ova najava potvrđuje kako se Burning Man dogodine svakako planira vratiti u svoj dom u Black Rock Cityju u pustinji Nevade, ali konkretni datumi još uvek nisu objavljeni.

Inače, zbog već dva otkazana izdanja Burning Man ima problema sa finansiranjem pa su slike, skulpture i mutantska vozila stavili na aukcijsku prodaju. Nedavno je objavljena i knjiga fotografija “Mutant Vehicles” vozila Burning Man zajednice koja za vreme festivala živi “divljim životom” u pustinji.

Izvor: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor