Čak 37 izvođača na letnjem muzičkom spektaklu Ultra Europe

Split, 28. jul 2013. – Na već impozantnu listu izvođača koji će ovo leto nastupiti na festivalu Ultra Europe u Splitu i Hvaru upisalo ih se još sedam. Tako će se izvođačima koji nastupaju prvi dan festivala u Splitu pridružiti dobro poznati DJ-i Adventure Club, Hard Rock Sofa, Sunnery James and Ryan Marciano i Jon Rundell, dok u subotu nastupaju W&W i Danny Avila. Srećnicima koji su uspeli na vreme osigurati svoju ulaznicu za rasprodatu ekskluzivnu žurku Ultra Beach na Hvaru, koja je ujedno i zadnji dan festivala Ultra Europe, razveseliće činjenica da tamo dolazi eklektični trio iz Miamija – Brass Knuckles. Sa ovih sedam novih izvođača, broj potvrđenih izvođača koji će dići na noge ceo Split i Hrvatsku, ali i goste koji dolaze iz čak 75 zemalja svijeta, penje se do čak 37.

Prvi dan festivala u Splitu će, između ostalih, nastupati megazvezde kao što su Afrojack, AVICII, Armin Van Buuren i Hardwell dobiće pojačanje sa čak 5 novih imena. Među njima se ističe kanadski dubstep duo Adventure Club koji je nastupao na ovogodišnjem izdanju Ultra Music Festivala u Miamiju, te čiji je remiks pesme Lullabies korišten za službeni promotivni video Ultra Music Festivala, do sada pogledan skoro milion puta. Poznati su i po velikom hitu Rise & Fall, na kojem su sarađivali Krewellom, koji će takođe nastupati na festivalu Ultra Europe.

 

  

Ističe se i Hard Rock Sofa, ruski house duo koji nastupa na svim važnijim svetskim muzičkim festivalima i koji ističe saradnju sa još jednim izvođačem iz Rusije, a koji će nastupiti na festivalu Ultra Europe – Swanky Tunes. Ta je saradnja iznedrila veliki hit, remiks poznate pesme I Wanna Be Your Dog, grupe The Stooges. Još jedna potvrda dominacije Holanđana u svetu elektronske muzike je i to što su u sklopu najave novih imena i izvođači iz Holandije, među kojima se posebno ističe duo Sunnery James i Ryan Marciano. To je duo koji je Axwell nazvao holandskom Swedish House Mafiom. Njihov deep i funky house zvuk oduševljava ljude širom sveta na vodećim festivalima elektronske muzike. Jon Rundell, britanski DJ koji je na sceni od 1996. poznat je po izvrsnim setovima u kojima uspešno kombinuje techno, house, breakbeat i progressive house, ali i po nastojanju da edukuje svoju publiku pa nije čudno što ga Carl Cox, s kojim je nedavno izdao album Pure Intec 2, smatra jednim od najboljih DJ-a današnjice.

 

  

U subotu, koja je ujedno i zadnji dan festivala Ultra Europe na kopnu, nastupiće dva nova izvođača – W&W, trance duo iz Holandije, čije singlove svetske zvezde kao što su Armin Van Buuren i Tiësto,  redovno uvrštavaju u svoje setove, a i stalni su gosti evropskih i svetskih festivala. Njihov remiks velikog ovogodišnjeg hita Armina Van Buurena, This Is What It Feels Like, je naišao na odlične kritike i sigurno će se postati hit remiks ovog leta. Danny Avila, španski “vunderkind” je već sa 16 godina je dobio nagradu za najboljeg nadolazećeg DJ-a, a Tiesto i Fedde le Grand imaju samo reči hvale za tog osamnaestogodišnjaka. Na ekskluzivnom zadnjem danu festivala u Hvaru na žurci Ultra Beach nastupiće i Brass Knuckles, Elektični trio koji dolazi iz Miamija koji beskompromisno mešaju house, electro, pop, nu disco pa čak i rock. Svaki pojedinac u grupi donosi individualan pristup pa je zabava na njihovim nastupima zagarantovana bez obzira na žanr koji posetioci preferiraju. Uz već potvrđene svetske DJ-eve kao što su Steve Aoki, Erick Morillo, Dada Life i Nervo, luda zabava na plaži Hotela Amfora Grand Beach Resorta za 5000 posetioca je zagarantovana.

Avatar photo

Autor: Igor