CALVIN HARRIS PRODAO SVOJU MUZIKU ZA 100 MILIONA DOLARA

 CALVIN HARRIS PRODAO SVOJU MUZIKU ZA 100 MILIONA DOLARA

Neko ulaže u zlato, neko u deonice, neko u kladionicu, a neko u prava na trake popularnih muzičara.

Firma Vine Alternative Investments je nedavno sebi pribavila jedan od najuticajnijih kataloga izdavačkih prava na svetu – onaj škotske superzvezde i osvajača Grammyja Calvina Harrisa. Iznos transakcije još nije javno objavljen, ali veruje se da katalog vredi između 90 i 100 miliona dolara, uz određene bonuse.

Preko 150 traka sa Calvinovim potpisom uključuje, naravno, i nebrojene megapopularne svetske hitove te kolaboracije sa takvim zvezdama kao što su Rihanna, Sam Smith, Ariana Grande, Travis Scott, Frank Ocean, Dua Lipa, Khalid, Pharrell Williams, Big Sean i ostali. Calvinov menadžer Mark Gillespie izjavio je da je “proces tekao sasvim glatko, a posebno smo cenili njihovu brzinu, posebno znanje i pravi pristup pa smo sigurni kako će oni biti sjajni kuratori našeg kataloga”.

“Muzici pristupamo kao što smo oduvek pristupali filmu i televiziji, sa posebnim okom za najikoničkiji sadržaj sveta. Dodatak Calvina Harrisa našem katalogu dodaje i dodir sa mnoštvom žanrova i nastavak je našega građenja multižanrovskog medijskog ekosistema koji svoje partnere ne samo ceni nego i odlikuje”, dodao je Rob Amir, Vineov šef transakcijske analitike.

IZVOR: Klubikon.com

Avatar photo

Autor: Igor