Carl Cox i Maceo Plex u specijalnom b2b setu ispisuju nove stranice klabing istorije na Exitu!

 

Ovog jula navršava se tačno deset godina otkako se desio jedan od najupečatljivijih događaja u istoriji svetske elektronske scene, čuvena žurka zatvaranja EXIT festivala 2009. godine.

Tada je u velikom jutarnjem finalu Carl Cox ugostio Green Velveta u zajedničkom “back2back” setu, a kolosalna mts Dance Arena nije mogla da primi sve koji su hteli da budu deo ovog istorijskog jutra. Još pre nego što je ovaj duo zakoračio na binu, gigantske stepenice koje vode u grotlo svetski famozne Arene bile su kompletno zatvorene, jer je dostignut tadašnji rekord od čak 25.000 ljudi u najvećem plesnom amfiteatru na svetu! Deset punih godina kasnije Kralj Carl se na zahtev desetina hiljada fanova  vraća na Petrovaradinsku tvrđavu u četvrtak, 4. jula, da zatvori prvi dan EXIT festivala, a kako bi obeležio ovaj značajni jubilej pozvao je Maceo Plexa da mu se pridruži na bini! Biće to svakako jednako unikatan događaj na famoznoj Areni, jer će između svojih samostalnih nastupa nastupiti i zajedno u “back2back” setu kakav se retko viđa u svetskim okvirima.

Carl Cox se i dalje odlično seća tog zatvaranja Exita od pre jedne decenije, za koji kaže: “To mi je bilo jedno od najboljih iskustava”, i dodaje da se na globalno čuvenu Arenu dolazi sa punim srcem: “Novac ne može da kupi taj osećaj, kada smo svi zajedno u grotlu Dance arene. Ovde moraš da puštaš muziku direktno iz duše, da budeš ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!” U oceni se slaže i Maceo Plex koji ističe da je “nastup na Exitu jedan od najboljih osećaja u životu”, te da je izlazak na Arenu “jedino mesto gde i dan danas ima tremu”. On je svojevremeno izjavio da EXIT smatra “jednim od najboljih festivala na svetu”, a publici poručio da je „stvarno blagoslovena da ima ovako magičan festival“!

Carl Cox & Maceo Plex join forces at EXIT Festival:


Pored Carl Coxa i Maceo Plexa, još jedan specijalan back2back nastup na kolosalnoj mts Dance Areni potvrdili su i svetski house kralj Solomun i vodeći svetski duo današnje techno i house scene Tale of Us! Biće to u okviru “Solomun+1” formata, jedne od najpopularnijih žurki na Ibici, koja stiže na mts Dance Arenu u subotu, 6. jula, kada će u šest sati dugom nastupu predstaviti i zasebne i finalni b2b set! Na Exitovu moćnu Arenu dolazi jedan od najvećih producenata današnjice i berlinski umetnik stadionskih razmera Paul Kalkbrenner, te junakinje novog doba i pravi fenomeni elektronske scene Amelie Lens i Charlotte de Witte, a njima će se pridružiti i detroitski techno virtuoz Jeff Mills, korejska heroina Peggy Gou i još jedan istinski superheroj svetske scene, Boris Brejcha! Deset godina, otkako je prvi put nastupio na Exitu kao anonimni izvođač i pobednik Exitovog DJ takmičenja iz 2009. godine, proslaviće britansko-berlinski mag Dax J, a prvi put na Areni nastupiće nemačka techno šefica Monika Kruse, kao i popularni tandem Adriatique! Još dva velika debija koja dolaze u “live” izdanju jesu dve zvezde u usponu i neka od najuzbudljivijih imena trenutno – nemački producent Johannes Brecht i producent srpskog porekla Satori!


Ništa slabija neće biti ni regionalna scena, jer će publika slušati banjalučke producente Mladena Tomića i Sinišu Tamamovića, najistaknutijeg heroja domaće scene Iliju Djokovića, hrvatskog producenta Lawrenca Kleina i sarajevskog DJ Fornivu, te domaći tandem koji čine Miloš Vujović i Ranchatek, a tu su i DJ Runy i Coeus! Famozna No Sleep Novi Sad bina na EXIT festivalu koja svake noći publiku uvodi u drugi svetski klub i koju mnogi sa pravom nazivaju festivalom za sebe ovog jula predstaviće svoje najsnažnije izdanje dosad, uz ovogodišnje vodeće klubove – partnere, MMA iz Minhena, D-Edge iz Sao Paula, Bassiani iz glavnog grada Gruzije, kao i specijalno izdanje globalno čuvenog serijala žurki “All Day I Dream”! Na ovu bini, čiji program u poslednjih pet godina hvale svi svetski mediji, ove godine dolaze Lee Burridge, DVS1, Giorgia Angiuli, I Hate Models, Blawan, Sebastien Leger, 999999999, SHDW & Obscure Shape, Boston 168, YokoO i brojni drugi.

Aktuelna cena jednodnevnih ulaznica najkasnije do 14. juna!

Nakon što je i pored dosad najvećeg kontigenta, popularna EXIT akcija “Kupi 4, zgrabi 5” kompletno planula čak tri dana pre kraja roka, rekordna potražnja se nastavlja i za jednodnevnim ulaznicama! Promotivne cene dnevnih ulaznica trenutno iznose 2.990 dinara za četvrtak i 2.690 dinara za ostale dane Exita, a biće aktuelne najkasnije do 14. juna ili ranije, do isteka zaliha. Za pojedine dane kao što je četvrtak, očekuje se da kompletna serija po aktuelnoj ceni ode već preko vikenda zbog čega se nova cena očekuje već od ponedeljka!

U prodaji su i ulaznice za sva četiri dana po redovnoj pretprodajnoj ceni od 6.990 dinara, a više  informacija o cenama i prodajnim mestima može se pronaći na exitfest.org. Na sajtu zvanične turističke agencije exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smeštaj i prevoz, a zbog rekordne popunjenosti hotela za vreme festivala, posetiocima se savetuje da rezervišu smeštaj u EXIT kampu na Štrandu, najlepšoj peščanoj plaži na Dunavu, koja osim hladovine, nudi i niz sadržaja za posetioce.

 

Avatar photo

Autor: Igor