Carl Cox: Nemam više razloga ostati tamo, oni me žele iz perspektive biznisa i zarade. Razumem da to za njih ima potpunog smisla, ali u mome srcu nema

 

 

Cox je nedavno najavio kako će iduće letnje sezone zaključiti svoju priču u Spaceu, koja traje od 2001. godine, ali objavu komentariše i objašnjava tek sada. U susret Konferenciji elektronske muzike koja će se održati ove godine u Sidneju, izneo je nekoliko razloga svog odlaska:

Space i ja smo bili kao u braku i nismo imali puno nesporazuma – bilo je sjajno. Biće teško otići, ali toj vezi je došao kraj. Nije da napuštam klub, već se radi o tome da vlasniku kluba, Pepeu, ističe ugovor. Čovek će uskoro napuniti 80 godina i izlazi iz igre. Klub preuzima Ushuaïa Group i njihov menadžer Jan. To sve menja i nemam više razloga ostati tamo, oni me žele iz perspektive biznisa i zarade. Razumem da to za njih ima potpunog smisla, ali u mome srcu nema.‘, kaže 53-godišnji DJ.

‘Ostao bih jedino da mi plaćaju milion dolara za gig. Probudio bih se i pomislio kako je lepo ustati iz kreveta, svako veče otići 90 minuta miksati i staviti u džep mlionče puštajući sve trake sa Beatporta beskonačnom broju VIP stolova. Veselo bih se i išao u banku. No, srce mi ipak govori da to neću učinitii da ako nema Pepea, nema ni mene. Zajedno smo odrasli, zajedno smo sve ovo prošli, zajedno ćemo ovu priču i zaključiti. Srećan sam jer mislim da smo stvorili lepo nasleđe i klub koji je činio razliku. S tim mislima i odlazimo – Space je legendaran klub, mi smo ga stvorili i zauvek zapisali u istoriju’.

Na Konferenciji elektronske muzike u decembru Carl Cox će dati veliki intervju o gotovo 30 godina karijere i o tome što nakon Ibize. Jedan od planova za koji znamo je Pure, novi techno festival.

Izvor: Klubska Scena

Avatar photo

Autor: Igor