Carl Cox smatra da je Ibiza uništena VIP tretmanom

 

Glavna Inteca, koja je leto provela na Music Is Revolution partijima u Spaceu, Music On večerima u Amnesiji i Radiu 1 u Ibiza Rocks hotelu, smatra da su tri slova koja odvajaju neke kao važnije i veće, na potpuno ravnopravnom muzickom igralištu, uzrok gubitka aure ovog ritmu posvećenog raja.

Prisetio se vremena kada je ibiza bila samo “malo mesto u Španiji za koje nije znalo mnogo ljudi” rekavši:

 
“Nije samo to da sam ja star, Ibiza je uništena sada. Možete otići u Hard Rock Hotel i imate Ushuaiu sa svojim visoko-profilnim DJ-evima, stolovima gde se naručuje na boce i VIP prostorom od dva sprata. Pre su svi bili zajedno kada su izašli, na istom flooru.”
 
“Odete li pogledati Davida Guettu u Pachu potrošićete 85 eura na ulaz, piće će vam biti između 15 i 20 eura, a jedno piće vam neće trajati čitavu noć. Pre smo bili u mogućnosti iskoristiti svoj novac na ostrvu na najbolji mogući način, a sada ga treba mnogo da bi mogao uživati…”
 
Cox se ujedno osvrnuo i na naslov programa Music Is Revolution napomenuvši kako je namerno tako kao protivteža prevladavajućoj komercijalnoj struji koja je zahvatila ostrvo:
 
 
 
“Osećam da na temelju toga kako je ostrvo postajalo komercijalizovanije moja revolucija je išla protiv onoga kako su se stvari razvijale – ako želite čuti dobru underground muziku Dj-eva koji sviraju ne zato što su na drugom ili trećem mestu lestvica već zato sto je muzika njihova strast”
 
Mudre reči stroga lisca još jednom tresu status Q i pozivaju na povratak samoj srži muzike kao zajedništva i neekskluzivnog uživanja u pokretu i emociji.
 
 
 
 
Izvor: Klubska Scena
Avatar photo

Autor: Igor