CES u Vegasu predstavio slušalice napravljene 3D skeniranjem

 

Svaki ljubitelj muzike borio se s ovom vetrenjačom boreći se gomilom srušenih snova kada one slušalice koje je mislio da su napokon sele kako valja ispadnu nakon što zevneš recimo. 

Ali ovonedeljni CES u Vegasu, na kom su se sakupili proizvođači svih gadgeta koje možeš zamisliti, rešio je i ovaj problem i učinio život pomalo lepšim.

alt

 
Firma Harman pogledala je u kristalnu kuglu audiofilije i najavila kako će izgledati budućnost slušalica. Ključ je personalizacija.
 
Sa partnerom United Sciences razvili su sastav kojim će vam napraviti savršene slušalice koje će do zadnjeg milimetra udobno sesti u uvo poštujući naše individulane biološke razlike. Ne samo da se kanalić uva, njegova širina i oblik razlikuju od osobe do osobe već je sasvim legitimna pretpostavka da ni oba vaša uva nisu jednako oblikovana.
alt
 
Suosnivačica i dama zadužena za naučna pitanja u United SciencesKarol Hatzilias, razvila je tehnologiju 3D skeniranja ušne šupljine pod stipendijom za istraživanje Američke Mornarice kako bi vojnicima omogućila najbolju moguću zaštitu od buke. Ali sva tehnologija je transferabilna tako su došli na ideju kako da revolucioniraju tržište slušalica.
 
Kako teče izrada? Prvo vam oko spoljnjeg dela uva zalepe kružnicu koja prati pokrete glave i mišića lica, zatim se laserskim skenerom stvara digitalna mapa unutrašnjeg i spoljnjeg uha. Ovi detaljni podaci prenose se zatim u software za procesuiranje vizuelnog materijala i CAT file se konvertuje u template za 3D print.

Potom MakerBot Replicator Mini vama pred očima napravi nove sluške.  Gotove sluške napunjene su silikonom i pričvršćene na žice slušalica. Dobro došli u svet savršenog komforta i užitka u muzici.

 
 
Izvor: KlubskaScena
Avatar photo

Autor: Igor