ČETVRTO IZDANJE ULTRA FESTIVALA U SPLITU PRIVUKO 150 HILJADA POSETIOCA!

 

Neočekivano snažna bura stvorila je i velike probleme organizatorima Ultra festivala.

Zbog bure je odgođen i početak festivala što je priličan problem s obzirom da je na festival došlo na hiljade posetioca. Festival je počeo 16. jula u 13 sati, a nastupili su Raiden, Fedde Le Grand, Above & Beyond, Armin van Buuren, Vicetone, Matisse & Sadko, Dyro, Thomas Jack, Adventure Club, W & W, Dash Berlin, Nero, Carl Cox i deadmau5.

Drugi dan festivala je protekao po planu, a poslednjeg dana na splitskom stadionu Poljud nastupili su Bass Jackers, Markus Schulz, David Guetta, Gouryella, Afrojack, Martin Garrix, te Hardwell, u ponedeljak se partijaneri sele na Brač u Zlatni rat gde će se održati Ultra Yacht Regatta, utorak je predviđen Ultra Beach 2016 u Amfori na Hvaru, a zadnja je destinacija je Vis u sredu.

Ultra festival je održan u Splitu četvrtu godinu zaredom. Ove godine posetioce je zabavljalo 160 izvođača, koje je uz domaće medije pratilo i 500 stranih novinara. Osim što Ultra Europe traje najduže od svih Ultra festivala, ove je godine zbog nadoknade otkazanog programa i redovnog programa u drugom danu postao i najduži po neprekidnom trajanju programa od 16 sati.

Splitski deo Ultra Europe festivala, koji je zbog jake bure trajao dva umesto tri dana, završio je u noći s nedelje na ponedeljak, a po proceni organizatora privukao je oko 150 hiljada ljudi iz 143 zemlje sveta.

U tri dana festivala policija je privela 296 osoba, uglavnom zbog droge a naplaćeno je 588 hiljada kuna kazni. Od ukupnog broja privedenih među njima je 189 stranaca. Protiv osam osoba je podnesena kaznena prijava zbog sumnje u neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Oduzeto je 1100 komada ecstasyja, 73 tablete i 92 i po grama MDMA, 13 tableta i 79,8 grama amfetamina, 253 grama marihuane, 34 grama kokaina, 12 i po grama hašiša i 1,7 gram ketamina.

Nije bilo većih incidenata, značajnijeg narušavanja javnog reda i mira ni oštećenja imovine.

Izvor: MixMagAdria.com

Avatar photo

Autor: Igor